Segrande Ringenäs GK med coachen Thomas Lindström i famnen. Foto: Carl Wangle

Följa

Utklassningsseger för Ringenäs damer

De kom, de såg, de segrade. Nykomlingen Ringenäs sopade banan med konkurrenterna och vann Lag-SM med 14 slag.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-07-18

Slutställning Lag-SM

Damer

Herrar

Snacka om fräcka nykomlingar i damernas elitserie. Ringenäs och Göteborgs GK stal showen på Barsebäck, där Ringenäs krossade allt motstånd och knep det åtråvärda SM-guldet före Göteborg.

– Vi har hela tiden siktat på guld eftersom kapaciteten i det här laget är helt enorm, säger Lynn Carlsson, Varbergs-tjejen som anslöt till Ringenäs inför den här säsongen.

– Förklaringen är enkel, vi har sex bra spelare där alla har spelat den här veckan och varit starkt bidragande till guldet.

Under lördagens singelspel kom Lynn själv in på ett över par, samma resultat som Emma Svensson. Josephine Janson knatade runt på tre över par, medan unga jättetalangen Julia Engström gick runt på par. Imponerande siffror som inget annat lag var i närheten av att kunna matcha. Till slut var Ringenäs hela 14 slag före silverlaget, Göteborg och ytterligare ett före bronsmedaljörerna i Bro-Bålsta.

Att Ringenäs skulle blanda sig i toppstriden var på förhand dock inte särskilt oväntat. Klubben har en målmedveten satsning på unga spelare. Och med facit i hand har det visat sig vara helt rätt väg att gå.

– Alla knattar som börjar träna och spela hos oss får ett set klubbor av klubben. Om de fortsätter får de behålla klubborna. Vill de inte fortsätta får de däremot lämna tillbaka dem, säger klubbchefen Göran Tyrsing och fortsätter sitt resonemang.

– Vi har många ungdomar i träning. Julia är en av spelarna som gått hela vägen, från knatte till tongivande spelare i elitlaget.

Och Julia var förstås också glad när segern var bärgad:

– Ja, det är bland det roligaste jag varit med om. Att vinna i lag är ju alltid en speciell känsla, då har man någon att dela glädjen med.

Hur Ringenäs ska fira guldet är dock i skrivande stund lite osäkert: 

– Inte en aning, om jag ska vara helt ärlig, säger Emma Svensson. Jag ska i alla fall njuta hela dagen och tänka på att vi är bäst i Sverige.

Fast det blir nog en härlig fest på Ringenäs GK i kväll. Nu är man ju inte bara bäst i landet. Som extra krydda tvålade man till den lokala rivalen Halmstad GK rätt så duktigt också. HGK var inte alls i form och man var snubblande nära att få följa med meriterade Barsebäck ner i division I.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-07-18
FöljaNyheter
Scroll to Top