Djursholm var starkast i Lag-SM, där man segrade med åtta slag före tvåan AIK. Foto: Carl Wangle

Följa

Djursholm starkast på herrsidan

Förhandstipsen pekade på Djursholm. Och visst, favoriten höll för trycket och segrade med åtta slags marginal i Lag-SM.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-07-18

Slutställning Lag-SM

Damer

Herrar

Han kom. Han sågs. Och visst segrade han också.Henrik Norlander åkte hem från USA för att hjälpa sin moderklubb Djursholm att vinna guldet i Lag-SM. Det lyckades han med.

Det som inför lördagens singelspel såg ut att bli en tuff fight mellan stockholmsklubbarna AIK och Djursholm, blev allt annat än en nagelbitare. Djursholm darrade aldrig på manschetten och vann till slut med bergsäkra åtta slags marginal till tvåan AIK. Segerorganisatör? Det meriterade ankaret Henrik Norlander som gick runt på 72 slag, ett under par på tuffa Masters Course.

– Med Henrik i laguppställningen har vi ett komplett lag. Han är hur stabil som helst, en spelare för de andra att luta sig emot, säger coachen Thomas Nilsson, som själv vunnit många SM-guld med Ågesta.

Henrik själv var naturligtvis också nöjd efteråt:

– Det är givetvis kul att kunna ge sin moderklubb ett efterlängtat SM-guld, det var ju därför jag åkte hem till Sverige den här gången. Men även om vi favorittippade på förhand kan man aldrig vara säker på att det ska gå som man vill. Det är så otroligt många faktorer som spelar in för att man ska lyckas.

Om Henrik kommer hem även nästa år och hjälper till att försvara guldet är för tidigt att säga i dagsläget:

– Visst, det vore kul att spela Lag-SM igen. Men jag hoppas att jag utvecklas som spelare och kvalar in till British Open istället. Det vore en ännu större bedrift för min egen del.

Henrik spelar på web.com-touren och har goda chanser att spela till sig ett hett eftertraktat PGA-tourkort till nästa säsong. Nu väntar en golffri vecka i Stockholm innan fem raka tävlingsveckor i USA står på programmet. 

Medan lagkompisarna, Mattias Bohlin, 79 slag i dag, Wille Schauman, 78, och Gustaf Burenstam Linder, 74, åkte hem till Stockholm för att fira guldet på Café Opera fick Henrik stanna kvar i Skåne istället.

– Min fru kom hit i går. Hennes bagage fastnade tyvärr på Kastrup så jag får åka över bron och hämta det istället… 

Ett gäng AIK:are lär nog dyka upp på Café Opera också och fira SM-silvret.Bronset får däremot firas i rikets näst största stad. Det delades nämligen av Chalmers GK och Delsjö GK.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-07-18
FöljaNyheter
Scroll to Top