Peter Hedblom är tillbaka och spelar sin favorittävling – Nordea Masters. Foto: Göran Söderqvist

Följa

Hedbloms sista show?

Peter Hedblom ska snart inleda sin 25:e ET-tävling på svensk mark. Nordea Masters kan bli karriärens sista.

Text: CM Hellsten • 2015-06-02

Nordea Masters

Bild 1115153

Datum: 4-7 juni.
Bana: PGA Sweden National, Lakes Course.
Titelhållare: Thongchai Jaidee.
Prissumma: € 1 500 000.

Startfält
Tee times
Race to Dubai
Aktuell ställning 

Henrik Stenson och Alex Norén står och slipar på sin puttning vid övningsgreenen utanför klubbhuset på PGA Sweden National. Från en annan spelare en bit bort hörs ett glatt skratt. Ett karaktäristiskt garv.
Det tillhör förstås Peter Hedblom.
45-åringen från Gävle gör den här veckan sin 25:e start i en svensk European Tour-tävling efter att ha debuterat i Scandinavian Enterprise Open på Drottningholm 1988.
Nordea Masters 2015 kan bli en tack och avskedsföreställning för den trefaldige ET-vinnaren.
– Det känns jäkligt häftigt att vara här igen. För min del har det ju varit en speciell säsong eftersom jag bara har spelat en tävling – den i Malaysia i februari. På vägen hem stannade jag i Dubai för att träna men efter två timmars träning kunde jag knappt böja armen… Jag har fått en tennisarmbåge.

Hur uppkom skadan?
– Inte från golfen utan faktiskt från snickrandet på sommarstugan och frivändningarna i gymmet. Nu har jag ett band på högerarmen som trycker bort smärtan. Det är lite komiskt att nio av tio personer över 40 som jag träffar har haft tennisarmbåge…

Vad betyder den här tävlingen för dig?
– Den har alltid varit den roligaste att spela efter majors. Man ser verkligen fram emot att åka till Masters och den känslan har jag fortfarande kvar. För mig som gävlebo har det varit ännu roligare de gånger som vi spelat i Stockholmsområdet för då har jag haft mer publik hemifrån. I år är det dålig uppslutning… Mina ungar går ju i skolan och äldste sonen Kasper jobbar som assistent på Gävle GK så han har inte tid med det här. Frugan kom hit i går och åker hem på torsdag men mamma och pappa är i alla fall här hela veckan.

Hur ser du på framtiden?
– Jag har ju inte riktigt motivationen att åka runt och spela på Challenge Tour så det är tourskolan i november som är det stora målet. Det blir mitt sista försök och funkar det inte så kommer ni inte att se mig här som spelare nästa år.

Och vad gör du om slutar?
– Den frågan har jag ställt mig själv tusen gånger och nu är det sista året som jag verkligen funderar på det där. Tidigare har jag varit hundraprocent fokuserad på spelet. Jag vet faktiskt inte om jag skulle vilja jobba med något inom golfen utan jag är öppen för roliga och utmanande förslag.

DN publicerade i helgen en annons om att ditt kära hockeylag Brynäs IF söker en ny klubbdirektör…
– Ja, jag fick ett sms från Johan Cahling (vice klubbdirektör i Brynäs, red.anm.) som skrev: “du har väl sökt”…

Säger Peter Hedblom och skrattar.

Bild 1115151
Foto: Göran Söderqvist
Puttgurun Jon Karlsen och Peter Hedblom under förmiddagens träningspass.  


Text: CM Hellsten • 2015-06-02
FöljaNyheter
Scroll to Top