2019 öppnar Annika Sörenstams första bana i Europa. Det blir Estland som blir värdland för Annika Course.

Följa

Här byggs Annikas bana

2019 öppnar Annika Sörenstams första egendesignade bana i Europa. På torsdagen besökte hon anläggningen.

Text: Karin Klarström • 2015-05-29

Estonian Golf & Country Club ligger ungefär tre mil öster om Tallinn och det är här Annika Sörenstams första skapelse i Europa öppnar om fyra år. Här finns redan välrenommerade Sea Course, men snart ska den få sällskap av en ny bana.

Ägarna har stora planer för anläggningen och när det är dags för grand opening av Sörenstams 18-hålare kommer det också att finnas ett hotell på plats med 60 rum med en stor spa-anläggning. När allt är klart kommer det att finnas 150 rum på hotellet.

– Det är ett vackert landskap som påminner mig om platsen där jag växte upp. Jag är stolt över att bli ombedd att designa en bana här, sa Sörenstam själv vid en pressträff, som sammanföll med anläggningens 10-årsjubileum på torsdagen.

Hennes ambition är att rita en bana som smälter in i landskapets övriga karaktär och som passar många typer av golfare.

– Jag vill att banan ska passa för golfare i olika åldrar och med olika spelskicklighet. Det kommer att bli många olika tees och varierade landningsytor. Jag vill att det både ska vara en strategisk utmaning och en minnesvärd upplevelse, oavsett om du är en elitspelare eller om du är här för att njuta med familjen.

Banan kommer att erbjuda stor variation på spelmöjligheter och spelas som längst  6445 och som kortast 4000 meter, vilket ska erbjuda spelmöjligheter för alla kategorier golfare.

Redan idag lockar anläggningen golfare från exempelvis Finland, som vill testa Sea Course. Men vd Hanno Kross hoppas på mer:

– Vi hoppas att Annika Course kommer att locka fler golfare och familjer från Sverige, som enkelt tar sig hit via flyget som tar 55 minuter, eller den dagliga färjan.

Sörenstam jobbar tillsammans med European Golf Design, som ägs av Europatouren och IMG, och företaget kommer att starta bygget av banan under 2016.

Radiodokumentär om den historiska händelsen
Så var Annikas vecka på Colonial

Text: Karin Klarström • 2015-05-29
FöljaNyheter
Scroll to Top