5de48a6eda1d9

Följa

Blåst på Furyk-konfekten

Text: Eric Franzén • 2015-04-21 Uppdaterad 2015-04-21

Bild 1132739

Vi minns hur Jim Furyk tvärstängde The Tour Championship 2010. Sammanbitet fokuserad med radiostyrd blick i strilande regn. Med bak och fram-vänd keps på huvudet. Upplösningen på Harbour Town Golf Links var dock ett lika kraftfullt Furyk-uttryck. Att bara sådär sträcka upp ett retfullt långfinger mot alla mentala demoner kräver sin man.

Och svaret på Kisners tunga birdie under första särspelshålet växer ytterligare någon procent när Furyk redogör för hur han är mellan klubbor vid inspelet. Istället för en eldad nia väljer vår upp-pumpade vän en mjuk lite mys-skuren åtta, som vackert kommer att parkera sig innanför motståndarens boll.

Spänningen i detta ögonblick plus den efterföljande fistpump-orgien på särspelshål nummer två, driven av 99 segerlösa tävlingars uppdämda frustration, hade man givetvis velat absorbera rakt av i direktsändning.

Men nej.

Märkligt nog var det bara brittiska Sky Sports som kablade ut upplösningen live. Resten av världen, inklusive USA, fick vänta på eftersända tv-bilder – i och med att CBS tablåblock skulle fyllas enligt plan. Egentligen borde detta inte finnas på kartan idag 2015.

Vilken annan sportpublik skulle acceptera att substitutmatas med eftersända tv-bilder från den högsta av alla ligor? Hade det gällt collegebasket skulle undantagstillstånd troligen fortfarande råda i berörda städer. Men när finalronden tidigareläggs på grund av grisigt väder väljer PGA Tour och ett amerikanskt tv-bolag att köra en obegriplig stolpe ut och beröva i stort sett hela golfvärlden på den dramaturgi som bara en direktsändning kan förmedla.

Eftersända segerstrider på PGA Tour är dessvärre inget nytt, utan är en trygg standardlösning som tillgrips när starttiderna tidigarelagts. Det kommer att hända igen. Kanske när Stenson är och bråkar i hetluften. Så, varsågod och skölj.

***************
Veckans definitiva förnedrings-tv: ….när Brooks Koepka lite avslappnat svingar Gore-Tex-byxorna av oss. Från vänster. 

That moment you realise @BKoepka’s left-handed swing is better than your right-handed swing… #Repost

Ett filmklipp publicerat av European Tour (@europeantour) Apr 20, 2015 kl. 2:15 PDT


Text: Eric Franzén • 2015-04-21
FöljaFranzéns krönika
Rulla till toppen