Följa

Då jobbar vi Masters-fredag – lär bli klart tuffare där ute idag

Det sista Bloggen hörde när mediecentret lämnades igår kväll var det mullrande sus som hordes från Augusta Nationals gigantiska SubAir-system som jobbade för högtryck. Därför kan vi känna oss ganska säkra på att det inte kommer att bli särskilt många 64:or där ute idag. För mig är det här på något sätt det yttersta beviset

Text: Svensk Golf • 2015-04-10

Det sista Bloggen hörde när mediecentret lämnades igår kväll var det mullrande sus som hordes från Augusta Nationals gigantiska SubAir-system som jobbade för högtryck.

Därför kan vi känna oss ganska säkra på att det inte kommer att bli särskilt många 64:or där ute idag.

För mig är det här på något sätt det yttersta beviset på den totala kontroll Augusta utövar över den här tävlingen. En grej är ju att de kan sätta upp regler som säger att man inte får springa eller ha mobiltelefoner på banan – då åker man ut direkt, eventuellt efter förhör med FBI (jo, det är faktiskt sant, ska ge er en fin story om några timmar).

Men det som sker under Augustas böljande fairways känns för Bloggen som något väldigt nära läkares gudskomplex.

Kolla in videon ovan om ni är mer nyfikna på hur det funkar (eftersom bloggläsare, sannolikt, sitter på en golfbanan och är redo att punga ut ett par hundratusen kronor per green som ska få SubAir känns det som att vi kan leva med den oavsedda produktplaceringen). Den korta förklaringen är att det finns jättelika dammsugare (typ) under varje green, som suger ut fukt och skickar in frisk luft till jord och gräs.

“Det var ju ett j-vla tryck. Kepsen flög av!” sa Golfskolans Viktor Gustavsson, tränare till Thomas Björn, som sköt 72 igår, till Bloggen om hur det var att ställa sig ovanför ett av de många utblåsen som finns runtom banans greener.

Det är väldigt roligt att lyssna på spelarna efter igår. Många var överens om att banan spelades ganska lätt. Såphala greener förstås, men ändå mer mottagliga för inspel än de kan vara. Samtidigt ser man hur de bara ler finurligt när de säger “vi får se vad Tournament Committe väljer att göra”.

De är nämligen alla smärtsamt medvetna om att banan imorgon kan vara helt annorlunda jämfört med dagen innan, utan att vädret skiftat alls.

– Banan blir precis så hård som de vill ha den, sa Jonas Blixt tidigare i veckan.

Så Bloggens gissning är att det kommer vara hårdare greener, torrare fairways (har inte regnat och inte mycket i prognosen heller) och högre scorer idag.

Dagens hålltider:

 09.57 (15.57 svensk tid) – Henrik Stenson, 73, +1


12.09 (18.09) – Jonas Blixt, 72, par

 

Så sitter pinnarna:


Text: Svensk Golf • 2015-04-10
FöljaBloggar
Scroll to Top