Följa

De är bäst på mat

Stenungsunds golfrestaurang har utsetts till Årets Golfkrog (i egen regi). Hemligheten bakom succén stavas bra husmanskost och trevlig service. Ytterligare tre golfkrogar har fått utmärkelser.

Karin Klarström • 2015-03-27

Pia Simic driver Golfkrogen på Stenungsunds GK tillsammans med sin man Robert sedan sju år och deras arbete har belönats med utmärkelsen Årets Golfkrog (i egen regi) av branschnätverket Svenska Golfrestauranger. I motiveringen nämns dels deras förträffliga mat, men inte minst den trevliga servicen gästerna möts av i deras restaurang.

– Vi lagar klassisk husmanskost och på luncherna har vi alltid kött, fisk och veckans pasta. Vi gör rejäl mat så att det funkar för golfaren som ska vara ute på banan länge, eller kanske har varit det.

Luncherna serveras året runt och är basen för verksamheten. Rätterna är populära och den omfattande salladsbuffén omtyckt. Utöver luncherna har de en à la carte-meny som bjuder på populära rätter i golfkretsar. Här finns bland annat hamburgaren, pyttipannan och ceasarsalladen.

– Män femtio plus vill ofta ha pyttipanna, helst utan något grönt på, kvinnor femtio plus vill helst ha caesarsalladen, säger Pia Simic.

En annan krögare som prisats är Per Häggqvist på Vinbergs Golfkrog  som utsetts till Årets Utstickare, av samma organisation. Häggqvists framgångsrecept lyder enkelhet. Naturliga råvaror, enkla rätter utan konstiga tillsatser. Lunchbuffén består dagligen av tre rätter och ett omfattande utbud på råkost- och salladsfronten.

De har örat mot marken och lyssnar av trenderna, vilket just nu avspeglas i att maten till största del är glutenfri.

– Vi behöver sällan laga specialmat. Alla gäster hittar oftast det de vill ha, oavsett om de är allergiska, vegetarianer eller veganer. Jag hade en gång en gäst som var allergisk mot klorofyll, alltså det gröna i grönsakerna, men det händer ju inte varje dag.

De övriga krogar som prisats är Tylösands Golfkrog på Halmstad GK, som får utmärkelsen ”Bästa Golfkrog i klubbens regi”. Krögaren Kenneth Andersson med personal hyllas av juryn föpr sitt arbete.

Årets hederspris går till Lasse och Tina Kjellberg på Kullagårdens Värdshus vid Mölle GK. 

Scroll to Top