5de48b5cd4099

Följa

Fem saker inför AT&T

Text: Eric Franzén • 2015-02-11 Uppdaterad 2015-02-11

Bild 1132631

Vi ser män från Forbes 500-lista slå sina första trevande träsjuor för året. Detta varvat med minutlånga svep av luftskeppsvyer som får oss att undra om bilden frusit. Lägg till lite spridda namn från nöjesindustrin som finns i fältet för att girigt kriga till sig varenda möjlig sekund av tv-tid.
Japp. Det är äntligen dags för AT&T Pebble Beach National Pro-Am.

Fast den där föregående meningen omgärdas faktiskt av ett visst allvar. För även om Bing Crosbys gamla pro-am-event ofta kantrar rejält finns det även detta år ändå en del av värde att ta in, om man skrapar lite under den naggade jippoytan.
Som de här fem sakerna:

1) Pebble Beach greener
De besitter en hel del lömska lutningar som inte alltid är synbara för ögat. Men framförallt är Pebble Beach greener ondsint små. Och vid sidan av denna bana och Harbour Town är det inte direkt något vi är helt bortskämda med under dagens tourtävlingar. Lägg till lite vind och söndagens tätstrid kan i de bästa av världar utmynna i ett hyfsat styvt test av järnspelet.

2) Pebble Beach avslutningshål
Den generella diskussionen om den moderna utrustningens utveckling ryms inte på denna sida. Men en sak kan konstateras: Pebble Beach 18:e har blivit betydligt intressantare när möjligheten att peta upp bollen på två slag dinglar i luften. En helt annan beslutsprocess väntar numer på att krypa in under skinnet på spelaren som kommer hit ett eller två slag bakom på söndagen.

3) Richard S Johnson
Ett halvår har passerat sedan Österåkers finest senaste startade på PGA Tour. Då blev det endast en och en halv rond innan Richard tackade för sig, på grund av det skadekrångel som präglade fjolåret. Vi är lite avvaktande till att kräva något i stil med 2009-års 22:a plats, men hoppas att Stanley får möjlighet att pumpa självförtroendet med fyra hyggliga ronder innan vardagen på Web.com Tour tar vid.

4) Spencer Levin
Det är på gott och ont sällan tråkigt när tv-kamerorna riktas mot Spencer Levin. Och fortsätter han att glimta till i samma stil som under förra veckans repa på Torrey Pines så kan det bjudas på en och annan minut. Få spelare är trots allt idag lika utåtagerande efter ett dåligt slag som denna mentalt själsliga tvilling till Woody Austin och tennisens Andy Murray.

5) Jason Day
Längdkontrollen med järnen har inte alltid varit hans starkaste vapen. Men den nyblivne världsfyran är annars något av det mest kompletta paketet som härjar på ledartavlorna i dagsläget. De två tidigare sjätteplatserna i AT&T visar ändå att Day kan gräva fram det som behövs för att styra och ställa in mot de mer knepigare pinnarna på Spyglass och Pebble Beach.  


Text: Eric Franzén • 2015-02-11
FöljaFranzéns krönika
Rulla till toppen