Den svenska världsfyran Henrik Stenson är klar för nästa års Nordea Masters på PGA National Foto: Getty Images

Följa

Stenson spelar Nordea Masters i Skåne

Världsfyran Henrik Stenson kommer till "nya" Nordea Masters nästa år.Sedan franska Lagardère Scandinavia köpt den svenska ET-tävlingen av Björn Örås står det nu helt klart att tävlingen spelas på PGA National de kommande två åren.

Martin Strömberg • 2013-09-25

Det händer saker i Golfsverige just nu. Svenskorna dominerar Solheim Cup, glödhete Henrik Stenson vinner FedEx-cup och leder Race to Dubai och meddelar nu att han kommer hem för att spela Nordea Masters den 30 maj till den andra juni 2014.

– Det ska bli fantastiskt kul att återvända till Sverige och Skåne, säger den svenske världsfyran.

Sedan i våras har Lagardère Scandinavia och Björn Örås förhandlat om en försäljning av Nordea Masters. Golf.se har tidigare skrivit om planerna att flytta tävlingen till Skåne och i dagarna blev affären helt klar. Samtidigt har Nordea skrivit ett nytt treårsavtal som titelsponsor.

– Vi ser en stor potential att ytterligare utveckla tävlingen tillsammans med Nordea till att ta positionen som Europas näst största tävling efter The Open, säger Thomas Wallén på Lagardère Scandinavia.

Målsättningen är att alltid ha målet att få hem alla de svenska storspelarna och därigenom locka publik och sponsorer.

– Det är en aggressiv satsning och ryggraden är ett starkt startfält med fokus på de svenska spelarna. Sedan ska vi försöka krydda det med internationella stjärnor, förklarar Wallén.

Under de kommande två åren kommer tävlingen att spelas på PGA National Lakes Course, utanför Malmö, för att året därpå flytta tillbaks till Bro Hof 2016.

På lång sikt är tävlingen tänkt att rotera mellan storstadsregionerna för att behålla hög attraktionskraft hos sponsorer och publik.

– Vi är mycket glada över tävlingens utveckling de senaste åren och jag ser fram mot att Lagardère förverkligar visionen att bli Europas näst största tävling. Jag är också glad över att Bro Hof åter står som värd för tävlingen 2016, säger Björn Örås, ägare till Bro Hof och säljare av Nordea Masters.

Wallén kommer tillsammans med Claes Nilsson och Mats Forsberg att forma en organisation under hösten och vintern.

Prissumman första året kommer att vara kvar på 1,5 miljoner euro.

 

Scroll to Top