Under måndagens bolagsstämma blev det klart att H&M-bossen Stefan Persson tar över Fågelbro. Foto: Jacob Sjöman

Följa

H&M-bossen köper Fågelbro för 100 mkr

I måndags arrangerade Fågelbro G&CC AB sin bolagsstämma. Då blev det klart att H&M-bossen Stefan Persson köper hela anläggningen för 100 miljoner kronor.- Avsikten med köpet är att försäkra mig om att den förstklassiga golfklubben finns kvar, säger Stefan Persson.

Text: CM Hellsten • 2013-04-25

Det var 22 mars som Svensk Golf kunde avslöja Stefan Perssons storslagna planer på att köpa hela Fågelbro Golf & Country Club på Värmdölandet i Stockholms skärgård.
Precis en månad senare – i måndags – höll aktiebolaget Fågelbro G&CC sin bolagsstämma. Då röstade samtliga närvarande aktieägare för styrelsens förslag som gick ut på att överlåta verksamheten till en ideell förening, sälja mark och fastigheter samt försätta bolaget i likvidation.
De 520 aktieägarna kommer att få cirka 100 000 kronor i utdelning.

Stefan Perssons fastighetsbolag Fågelgolf AB köper samtliga fastigheter och mark som omfattar 100 hektar till ett pris av 100 miljoner kronor.
H&M-bossen är sedan tidigare medlem i golfklubben och äger redan 650 hektar i anslutning till anläggningen.
– Avsikten med köpet är att försäkra mig om att den förstklassiga golfklubben finns kvar samt att därmed rädda värdefull naturmark från bebyggelse och trafik. Grundtanken med samtliga markköp på Värmdö som jag gjort är att skapa ett öppet och levande skärgårdslandskap genom att omfatta naturvård, kulturmiljövård, idrottsanläggningar, jordbruk samt framtagande av natur- och kulturstigar. Allt sker i nära samarbete med Världsnaturfonden, säger Stefan Persson i ett pressmeddelande.

Fågelbro G&CC är namnet på den nybildande ideella föreningen som under de närmaste 25 åren kommer att arrendera banan och alla byggnader av Stefans Perssons Fågelgolf AB.
– Vi är alla naturligtvis mycket glada över denna lösning. Golfsverige har det tufft och på detta vis tillförsäkrar vi såväl gamla som nya medlemmar en förstklassig Country Club, skuldfri och med mycket god ekonomi. Vi kommer själva att ansvara för och sköta hela anläggningen, säger styrelseordförande Fågelbro G&CC Jan Linders i ett pressmeddelande.


Text: CM Hellsten • 2013-04-25
FöljaFågelbro G&CCNyheter
Scroll to Top