Louise Friberg lämnade förra året touren för att ta upp en ny karriär, som tränare på Vallda G & CC. Foto: Darren Carroll

Följa

Friberg trivs i ny roll

Det var i september förra året som Louise Friberg lät meddela att golfkarriären var över. Sedan april i år har hon istället delat med sig av sina erfarenheter i egenskap av tränare på Vallda G & CC, utanför Göteborg.

Text: Marcus Lindgren • 2012-07-13 Uppdaterad 2012-07-13

Bland Fribergs meriter kan nämnas en seger på LPGA-touren och en mängd topp tio-placeringar på LPGA och LET. Nu lägger hon fokus på att utveckla sina talanger som tränare, och på Vallda har Louise funnit en givande arbetsplats.

– Det är jättekul. Att jobba med dessa kollegor är egentligen en utbildning i sig. Vi jobbar bra ihop och det är bra att kunna samtala, diskutera och utbyta idéer. Jag har lärt mig mycket om svingen som jag inte visste när jag spelade på touren. Sen är det ju en ganska ny klubb och man har verkligen infriat vad man lovade innan man startade klubben. Därför är en väldigt positiv atmosfär bland medlemmarna. Det känns riktigt kul att gå till jobbet.

Hur kom det sig att det blev Vallda?
– Det kom sig av att Rikard Fors, min tränare, arbetar på Vallda. Han frågade om jag ville komma och jobba med honom. Efter lite fundering kände jag att den klubben skulle passa mig bäst – här kan jag utvecklas och ge tillbaka mest. Det är kul att vara i Sverige och kunna ge tillbaka av de kunskaper som jag skaffat mig på touren. Så såvida ingenting oförutsett händer så kommer jag att stanna här som tränare.

Så en comeback på touren är uteslutet?
– Jag känner ingen motivation alls till att tävla igen. Jag tycker att det kul att spela golf socialt. Men även när jag är ute och tränar själv så känner jag inte alls det fokus eller adrenalin som behövs på tävling. Det är ett avslutat kapitel för mig. Det var en livsstil som jag, när jag tänker tillbaka, inte kan förstå hur jag orkade med. Men jag saknar vännerna på touren. Det är ju socialt och man får se många nya platser. Men jag saknar absolut inte tränandet och resandet och att nästan aldrig vara ledig.

Efter året säsong väntar nya projekt. Men Louise Friberg är ännu förtegen angående planerna.

– Jag har en del spännande projekt på gång. Mer kan jag inte säga, men det är inom golfen.


Text: Marcus Lindgren • 2012-07-13
FöljaLouise FribergNyheter
Scroll to Top