Här ovan kan du bläddra dig mellan bilder på banan. Klicka på pilarna för att gå framåt respektive bakåt.

Följa

Hofors är Årets Golfklubb

Hofors GK är Årets Golfklubb 2012. Det meddelade Föreningen Golfjournalisterna på torsdagen. - Det betyder jättemycket för oss, säger klubbens ordförande Mikael Limér.

Text: Karin Klarström • 2012-03-22 Uppdaterad 2012-03-22

Det finns anledning att dra på mungiporna för medlemmarna i Hofors Golfklubb. Dels ser våren lovande ut, dels finns det chans att årets säsongspremiär blir tidigare än någonsin förut. Om vädret håller i sig blir det spel i påsk, lyder den preliminära prognosen.

Men det bästa av allt är att klubben har utsetts till Årets Golfklubb 2012, en utmärkelse som Golfjournalisterna delar ut varje år till en klubb som förtjänar att uppmärksammas lite extra.

“Klubben får utmärkelsen för en konsekvent satsning på idellt arbete i en tid då golfen i Sverige allt mer har präglats av kommersialisering”, skriver Golfjournalisterna i sin motivering.

För Gästrikeklubben är det goda nyheter och betyder mycket för alla som hjälper till för att hålla verksamheten igång.

– Det är verkligen jätteroligt. Det betyder mycket för oss alla. Det är ju ett bevis på att vi jobbar på rätt sätt med stor delaktighet från medlemmarna, säger ordförande Mikael Limér till Svensk Golf.

– Det betyder ju också att vi får chansen att synas lite mer, och förhoppningsvis lockar lite fler besökare till vår fina golfbana, tillägger han.

Det var för tre år sedan som klubben bestämde sig för att byta modell för organisationen. Då avskaffades klubbchefen som funktion, och i stället baserades arbetet på ideella insatser från styrelse och olika kommittéer. Det var med dåvarande ordförande Pär Jerfström i spetsen som nyordningen påbörjades. Några år senare gav det gott resultat, 2011 var klubbens bästa år hittills ekonomiskt. Dessutom haglar nu utmärkelserna över klubben. Tidigare i år utsågs klubben som den bästa arrangören av Skandia Tour Riks-tävlingar i hela landet, och på torsdagen kom alltså kronan på verket: Årets Golfklubb 2012.

Hur ska ni fira det här?
– Det har vi inte hunnit tänka på. Men vi ska se till att vi hittar på någonting som når både medlemmarna och sponsorerna. Vi är alla en del av det här, säger Mikael Limér.

Vid Svenska Golfförbundets årsmötesmiddag den 20 april, inför Förbundsmötet 2012, kommer klubbens representanter att få ta emot utmärkelserna.


Text: Karin Klarström • 2012-03-22
FöljaNyheter
Scroll to Top