För ett år sen spelade Robert Karlsson hem sin största seger i karriären. Nu är det upp till bevis. Foto: Getty Images

Följa

Lovande formbesked för titelförsvararen

Segrare ifjol, något av ett frågetecken i år. Var står egentligen Robert Karlsson inför Dubai World Championship? Bara han själv har svaret. – Saker har fallit på plats de senaste veckorna, säger han inför tourfinalen.

Text: Tobias Bergman • 2011-12-07 Uppdaterad 2011-12-07

Tre läckra wedgar på Earth Courses 18:e hål gjorde jobbet. Robert Karlsson vann den andra upplagan av Dubai World Championship i fjol och tog därmed sin absolut tyngsta seger i karriären.

Ett kärt minne som poppar upp när han nu laddar för att försvara sin titel i Förenade Arabemiratens pulserande hjärta.

– Det var en fantastisk avslutning på säsongen. Den var ganska bra innan, men det slutade med att det hade varit en otrolig säsong. Och det kändes förstås lite extra häftigt att besegra en så bra spelare som Ian Poulter i särspelet, säger svensken.

Karlssons 2011 har däremot inte varit riktigt lika bra. Fjärdeplatsen i PGA-mästerskapen tillsammans med andraplatsen i Memphis PGA Tour-tävling är de resultat- och prestationsmässiga höjdarna, men annars har det varit relativt blandat för vår allra bäste svensk enligt världsrankingen (22:a plats).

– Det har gått lite i vågor, konstaterar  Karlsson själv.

För många är han därför något av ett frågetecken inför veckans tävling. De senaste insatserna på Europatouren samt i World Cup har inte varit helt övertygande, men förra veckans spel i inbjudningstävlingen i Sydafrika gav en andraplats och ett annat besked .

– Jag var väldigt nöjd med hur jag spelade. Det känns som att en hel del bitar har fallit på plats de senaste veckorna, säger Karlsson.

Men det behövs ett riktigt bra resultat om 42:a-placerade Karlsson ska klättra så mycket att han ska få ta del av den bonuspool som är vikt för de 15 bästa spelarna i Race to Dubai. I själva verket är det bara en seger eller en andraplats som ger realistiska möjligheter att uppnå detta.

Men varför inte?

Den långa banan tycks passa svensken som brukar beskrivas i samma termer.

– Om du tittar på par femmorna så är de väldigt långa. Jag vet inte hur de kommer att sätta upp 18:e, men som vi spelade hålet under inspelsvarvet kändes det som att det var en miljon yards långt, säger Karlsson.

Oavsett vilket lär han komma dit med ett leende på läpparna, med vetskapen om att han har besegrat både hålet, banan och startfältet tidigare.

Kan han göra det igen?

Peter Hanson ser slutet på karriären

Text: Tobias Bergman • 2011-12-07
FöljaNyheter
Scroll to Top