Alexander Norén spelar in andraslaget mot The Twenty Ten Course avslutande par 5. Foto: Getty Images

Följa

Nordiskt drama i Wales

SAAB Wales Open är på väg att bli en svensk-dansk uppgörelse. Detta efter att Peter Hanson och Anders Hansen smugit upp ett slag bakom Alexander Norén. - Det gäller bara att få ihop en bra runda i morgon, säger ledaren själv till Svensk Golf.

Eric Franzén • 2011-06-04

SAAB Wales Open

Bild 1111535

Datum: 2-5 juni
Spelplats: Celtic Manor Resort, Wales
Prispengar: €1 800 000
Titelförsvarare: Graeme McDowell

Starttider
Aktuell ställning

Den 28 november 2010 sträckte Robert Karlsson armarna i luften på Jumeirah Earth Course 18:e green efter ett särspel mot Ian Poulter.
Detta var den senaste svenska triumfen på herrarnas Europatour.
Men chanserna är hyfsat goda för att den drygt sex månader långa svenska segertorkan kan brytas under SAAB Wales Open – då inte mindre än fyra blågula spelare återfinns bland de tio främsta inför söndagens rond.

Alexander Norén lyckades också säkra en ensam ledning genom en birdie på sista hålet. Dessförinnan upplevde Norén en stundtals skakig lördag där trassel från tee och på greenerna bidrog till att första nio avverkades på tre över par. Spelet flöt sedan bättre under andra halvan där Alex petade i bra birdies på 11, 12, 14 och 18. Norén stannade därmed på par för dagen, och totalt åtta under.

– Det var lite spänt i början. Jag spelade ganska bra, men kom inte tillräckligt nära på greenerna och fick en del tuffa puttar. Och sedan hade jag inte så bra touch på greenerna, berättar Alexander Norén för Svensk Golf.

Under söndagen får han sällskap av Anders Hansen i ledarbollen. Dansken klättrade till sju under par efter en fantastisk eagle på sista hålet, där Hansen inte var många centimeter från albatross.

– Det finns ingenting att försvara där ute. Banan är så pass svår, även om man säkert kan räkna med att någon går tre eller fyra under. Det gäller bara att få ihop en bra runda i morgon, säger Norén. 

Peter Hanson klättrade också till sju under par, och tog därmed igen den mark som förlorades med fredagens 72:a. Efter två inledande bogeys hittade Hanson rytmen på allvar och varvade paren med fyra birdies under 69-rondens resterande del.

Johan Edfors var tre över för dagen när han klev upp på The Twenty Tens Course drivbara hål 15. Därifrån inleddes ett imponerande birdiesvep med fyra raka röda siffror i kortet. 70-ronden förde Edfors till fyra under par totalt och en delad sjundeplats.

Ett slag bakom Edfors har Magnus A Carlsson tagit sig in på delad sjundeplats. I likhet med Hansen krönte Carlsson sin 69-rond med en eagle på sista hålet. På två under par och delad elfteplats har även Öijareds Oscar Florén, som noterade 69 slag under lördagen, möjlighet att vara med och kämpa om de allra främsta placeringarna.

NORDEA TOUR: Mathias Johansson tog sin första seger
TV: Mathias om segern
Hedwall klättrar i Holland
Nordqvist i slagläge
Stricker het med järnen
Scroll to Top