5de5ac53b9b60

Följa

Rookie leder i Alabama

I september 2009 blev Azahara Munoz proffs. I oktober vann hon på Ladies European Tour. Nu leder hon LPGA-tävlingen i Alabama.

Text: CM Hellsten • 2010-05-14 Uppdaterad 2010-05-14

Svenskorna i LPGA Classic

Bild 1108488

Datum: 13-16 maj 2010
Bana: RTJ Golf Trail, Magnolia Grove, The Crossings
Spelplats: Mobile, Alabama
Segrare: Angela Stanford (2008)

Startfält
Starttider
Penninglistan
Aktuell ställning

Svenskorna:
Louise Friberg
Sophie Gustafson
Maria Hjorth
Pernilla Lindberg
Liselotte Neumann
Mikaela Parmlid
Karin Sjödin
Louise Stahle

Det har varit en omtumlande tid för LPGA de senaste veckorna. I tävlingen i Mexiko för två veckor sedan sa världsettan Lorena Ochoa adíos till golfen för att i stället satsa på familjelivet.
Och i söndags kom nyheten som chockade en hel golfvärld – att 25-åriga Erica Blasberg hittats död i sitt hem utanför Las Vegas. Enligt AP har polisen i Nevada ännu inte berättat hur Blasberg dog eller om de misstänker något brott.
– Erica var mer än en golfare. Hon var en väldigt fin människa och alltid väldigt snäll. Jag är verkligen ledsen över det som hänt, sa Michelle Wie inför veckans tävling.

På onsdagskvällen arrangerade LPGA en 90 minuter lång minnesstund i klubbhuset. Under första rundan av Bell Micro Classic hissades den amerikanska flaggan på halv stång och spelarna hade lila sorgband på kepsarna för att hedra Blasberg.  

LPGA Tour-tävlingen spelas på nyrenoverade Robert Trent Jones Trail, Magnolia Grove, Crossings Course.
Spanska rookien Azahara Munoz öppnade med en bogeyfri rond och sju birdies för 65 slag och hon leder med ett slag före Katherine Hull, Australien och Sydkoreas Jee Young Lee.

Två svenskor gick under par – Karin Sjödin kom in på 70 slag (-2) efter fem birdies och tre bogeys. Hon delar 22:a plats. Pernilla Lindberg är näst bästa svenska och delad 37:a efter en 71-rond (-1).


Text: CM Hellsten • 2010-05-14
FöljaNyheter
Rulla till toppen