2016 Ryder Cup – Singles Matches

Rory och Poulter försvarar Clarke

"Jag är stolt över att ha spelat i hans lag"

Text: Martin Strömberg • 2016-10-04 Uppdaterad 2016-10-04
Rory och Poulter försvarar Clarke

När ett lag förlorar Ryder Cup är det ofta kaptenen som får ta smällen och en del kritik.

Det europeiska lagets kapten, Darren Clarke, har fått kritik efter förlusten med 11-17, bland annat för att ha valt att lägga två av wildcarden på Lee Westwood och Martin Kaymer, som inte hade sina bästa dagar på Hazeltine.

Men Clarke får stöd och beröm av världstrean, nordirländaren Rory McIlroy, och av vicekaptenen och Ryder Cup-hjälten, Ian Poulter.

– Han har varit absolut fantastisk och försklassig hela tiden. Jag vet hur han har lagt ner sin själ och sitt hjärta i detta i 18 månader och jag önskar att vi hade kunna vinna för honom, sa McIlroy direkt efter förlusten.

Också Ian Poulter, en av Europas stora hjältar från Medinah 2012, som varit vicekapten på Hazeltine, var full av beundran för Clarke.

– Darren har jobbat livet ur sig. Han kommer att få kritik för att han tog ut Lee (Westwood) men det är inte rättvist. Han kunde inte ha sju eller åtta rookies i laget, det är inte rimligt. Tyvärr missade Lee några viktiga puttar och spelade inte sin bästa golf men det är fel att Darren får skulden. Visst, vi förlorade med 17-11 men det var lite jämnare än siffrorna visar, sa Poulter.

Darren Clarke är nu med i gruppen som ska hitta en kapten till 2018 och enligt brittiska medier står kampen i första hand mellan dansken Thomas Björn och irländaren Padraig Harrington.


Text: Martin Strömberg • 2016-10-04
BloggDarren ClarkeIan PoulterRory McIlroyRyder CupTournytt
Rulla till toppen