2016 Ryder Cup – Junior Ryder Cup Friendship Matches

Blogg

“Mackans” märkliga möte med Tiger

"Han stirrade mig rakt in i ögonen"

Text: Martin Strömberg • 2016-10-04

Fyra svenskar var representerade i Junior Ryder Cup veckan innan den “riktiga” matchen.

En av dem var Marcus Svensson och hans vistelse innebar minnen för livet och inspiration som han bär med sig i sin framtida karriär.

På torsdagen följde han spelarna på rangen och han fick verkligen sitta på första parkett när det amerikanska laget finslipade spelet inför matchen.

– Jag satt två meter bakom Dustin Johnson och två meter åt höger var Jordan Spieth och på andra sidan stod Matt Kuchar. Det var helt otroligt och man blev grymt imponerad över hur lite dom missar. Deras grova missar är liksom fem meter i sidled med en järnåtta, berättar Marcus.

Och Junior Ryder Cup spoelas som niohålsmatcher på samma bana som proffsen spelar men med vissa korrigeringar.

– De hade flyttat fram tee på ett par av de längsta hålen men annars spelade vi nog ungefär samma bana.

Hur var det att ställa sig på första tee?

– Jag var fasen nära total bollmiss och slog driven så långt höger om alla bunkrar nästan bort till ett staket som finns därborta. Så darrigt var det men det var en skön känsla. Jag spelade dåligt första åtta hålen men sedan kom jag igång ganska bra och lyckades vinna singeln mot deras bäst rankade spelare, Noah Goodwin.

Resan blev också ett återseende med en av Marcus förebilder Tiger Woods, nu vicekapten i det amerikanska laget.

Tidigare i år fick Marcus möta Tiger Woods och ställa frågor till den 14-faldige majorsegraren under Junior Invitational på Sage Valley. En upplevelse som blev skräckblandad för “Mackan” som var en av bara tre, fyra andra som fick ställa sin fråga.

– Jag var så nervös och jag ställde liksom helt fel fråga i det läget och jag misstänker att han missuppfattade mig lite.

Vad frågade du?

– Jag frågade: “What´s your motivation” och han verkade tro att jag på något vis menade att hans karriär var slut. Han bara stirrade på mig rakt in i ögonen och sa: “When?” Och jag blev helt ställd och visste inte vad jag skulle säga men fick ur mig ett: “Now”. Då sa han bara “When?” igen. Sedan skrattade han lite och sa att han hade samma motivation som tidigare och gav lite standardsvar sådär.

Nästa år börjar Marcus Svensson college i Auburn, Alabama och han kommer definitvt aldrig att glömma sina möten med Tiger och Ryder Cup-veckan i Minnesota.

 


Text: Martin Strömberg • 2016-10-04
BloggMarcus SvenssonTiger WoodsTournytt
Scroll to Top