BMW Championship – Round Two

Blogg

DJ har kopplat greppet

Satte nytt banrekord på Crooked Stick

Text: Martin Strömberg • 2016-09-10

Dustin Johnson är på god väg att koppla greppet om förstaplatsen på FedEx-listan.

Efter en fantastisk 63:a andra dagen av BMW Championship delar han ledningen i tävlingen med Roberto Castro, och om ställningen står sig klättrar han också upp i toppen av FedEx-listan inför tourfinalen på East Lake.

US Open-segraren från tidigare i år har tjänat nästan tre slag mot fältet på greenerna den här veckan och han tackar ett putterbyte för framgångarna.

– Jag har kämpat länge med puttningen men hur mycket jag än tränade och hur många olika hjälpmedel jag än använde så kunde jag inte få bollen att starta på den linje jag ville. 

Men nu känner han sig bekväm på greenerna trots att han inte har en aning om vad det är som plötsligt fungerar. Han gjorde två eaglar på sju hål under andra rondens 63.a.

– Jag funderar inte så mycket på varför så länge bollen går i.

På lördagen får DJ sällskap av kortslående Roberto Castro som jagar sin första seger i sin 125:e start på PGA-touren. Johnson har elva, varav en major och tre WGC-tävlingar. 

– Det hjälper att slå långt men oftast vinner den som håller bollen i spel bra. Jag har haft några av mina bästa tävlingar på banor som är långa, sa Castro om Crooked Stick.

Det ser inte ut att bli något svenskt deltagande i tourfinalen om två veckor. David Lingmerth gick visserligen två under par andra ronden men han delar 57:e plats och behöver vara topp tre.

Henrik Stenson har fortfarande en liten chans men då behöver det ske förändringar i resultatlistan i helgen. Om ställningarna står sig landar han just nu på 35:e plats på FedEx-listan.

Flera av de stora amerikanska namnen kämpar också för att ta sig in i finalen och för att ge sig själva så bra chanser som möjligt att väljas av Davis Love III till Ryder Cup. Rickie Fowler hänger just nu på snöret på just 30:e plats. Bubba Watson är 24:a och Jason Dufner 22:a.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-09-10
BloggBMW ChampionshipCrooked StickDavid LingmerthDustin JohnsonHenrik StensonPGA TourRoberto CastroTournytt
Scroll to Top