World Golf Championships-Bridgestone Invitational – Round Two

”Beef” Johnston: ”Jag skulle inte ta ut mig själv till Ryder Cup”

Golfvärldens nya publikfavorit tror inte att kaptenen för Europas Ryder Cup-lag, Darren Clarke, kommer ta ut honom till höstens tävling.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-23 Uppdaterad 2016-08-23

Engelsmannen Andrew ”Beef” Johnston har snabbt seglat upp som en riktig publikfavorit i golfvärlden.

Det finns många bra andleningar att gilla ”Beef”, hans löften om att fira ordentligt vid en majorseger, hans otroliga hus, hans väntade(?) vänskap med John Daly.

Så kommer den europeiska uppstickaren kunna knipa en av Darren Clarkes wild cards till det europeiska laget i höstens Ryder Cup?

Inte om man frågar Johnston själv.

Det europeiska Ryder Cup-laget består redan av fyra spelare från Europatourens penninglista och fem spelare som tas ut från världsrankingen.

Rory McIlroy, Danny Willett, Chris Wood och Henrik Stenson är alla uttagna från penninglistan. Spelarna som är uttagna från världsrankingen är Sergio Garcia, Justin Rose, Rafa Cabrera-Bello, Andy Sullivan och Matthew Fitzpatrick.

Det återstår fortfarande att se vilka tre spelare kaptenen Darren Clarke väljer.

Enligt Johnston finns det flera spelare som förtjänar en av platserna mer än honom.

– Jag tror inte att jag är särskillt nära en plats till Ryder Cup och det känns rättvist. Det finns många killar som spelar otroligt bra golf, om jag hade varit kapten hade jag antagligen inte valt mig själv, säger Johnston till Sky Sports.

”Beef” har till och med förslag på vilka spelar Clarke borde välja istället.

– Jag hade valt Lee Westwood, Martin Kaymer och Russel Knox. Russel spelar jättebra just nu och du kan inte strunta i Kaymer och Westwood, de är båda klasspelare.

Se när ”Beef” firar sin seger i årets Spanish Open nedan:


Text: Erik Hallberg • 2016-08-23
BloggAndrew JohnstonEuropean TourPGA TourRyder CupTournytt
Rulla till toppen