Blogg

Fem raka birdies tog Taylor till ledning

Vaughn Taylor är i delad ledning av Travelers Championship efter att ha gjort fem raka birdies under den andra halvan av turneringens första runda.

Jesper Johansson • 2016-08-05

Vaughn Taylor har vunnit på PGA Tour vid tre tidigare tillfällen. Efter en stark andra halva av torsdagens runda i Travelers Championship är han i delad ledning.

Taylor startade rundan med åtta raka par, för att sedan vara på fågeljakt och göra fem raka birdies.

– Jag spelade bra hela rundan men satte inga puttar i början. Jag var inte tillräckligt nära, säger Taylor till PGA Tours hemsida.

På det nionde hålet gjorde dock Taylor sin första birdie för dagen. Efter två par var det sedan dags för storspel från amerikanen som alltså gjorde fem raka birdies.

– Det kändes bra och jag slog en hel del bra slag. Puttern började fungera bättre. Du vet, spelet bara släppte, säger Taylor.

Tillsammans med Taylor leder Andrew Loupe och Jerry Kelly. Men det är trångt i toppen. Jon Rahm, spanjoren som blev proffs för en tid sedan, ligger ett slag bakom med ytterligare två spelare. Spanjoren har bara startat fyra tävlingar i år, men redan slutat tvåa och delad trea.

I och med det är hans PGA Tour-kort säkrat för nästa säsong, samtidigt som supertalangen nu kan få inbjudningar till säsongens resterande tre tävlingar innan FedEx Cup-slutspelet drar igång..

– Det är såklart härligt att få inbjudningar till de resterande tävlingarna. Det är däremot lite tråkigt att det är så sent på säsongen och bara tre tävlingar kvar, säger Rahm.

Här är topp-10:

Fem raka birdies tog Taylor till ledning
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.
Scroll to Top