Previews – 2014 Ryder Cup

Blogg

Matt Kuchar hade inte koll på tävlingsformen i OS

Om en vecka är det dags för golfen att göra comeback i de Olympiska spelen, men hur bra koll har egentligen spelarna på tävlingen?

Text: Erik Hallberg • 2016-08-04 Uppdaterad 2016-08-04

Om mindre än två veckor gör golf comeback på OS-programet efter mer än ett sekels frånvaro. Efter ett så långt uppehåll från de olympiska tävlingarna är kan man inte kräva att man som golf-fan ska ha stenkoll på hur tävlingen i Rio de Janeiro kommer vara utformad.

Något man dock kan kräva är att någon har förklarat för spelarna vad som gäller.

Under en presskonferens inför PGA-tävlingen Travelers Championship, den sista tävlingen inför OS, berättade den amerikanska OS-spelaren Matt Kuchar att han inte var helt säker på hur OS-golfen kommer spelas.

– Som jag har förstått det är det Bubba Watson och Rickie Fowlers resultat som kommer räknas som USA:s lagpoäng eftersom de är de två högst rankade amerikanerna.

Matt Kuchar fick förklarat för sig att alla tävlar individuellt.

– Så det är inga lag överhuvudtaget? Okej.

Den 38-åriga amerikanen förklarade sedan att han trodde att upplägget skulle likna det tävlingsformat som han tidigare spelat där man tävlar både med en idividuell score och med en kombinerad score.

– När jag spelade World Cup användes ett sånt tävlingsformat. Det var 72 håls slaggolf, jag spelade tillsammans med Kevin Streelman, vi spelade aldrig tillsammans men vi representerade ändå USA som ett lag.

Matt Kuchar förklarade vidare att hans missuppfattninga av reglerna inte påverkar hans egna uppladdning på något vis då han ändå inte hade berörts.

– Jag visste att jag inte skulle vara en del av ett lag i OS eftersom att jag inte var rankad som en av de två bästa amerikanerna. Jag visste att jag inte spelade för någon lagmedalj utan att jag bara tävlade som en individ.

Matt Kuchars har rätt i det att han inte påverkas av sin ”regelmiss”. Precis som han trodde tidigare kommer Kuchar att tävla individuellt men inte för att han inte är tillräckligt bra rankad för att få spela i Team USA utan för att det helt enkelt inte finns något Team USA.

Till Kuchars försvar ska sägas att han kvalade in till tävlingen samma dag som uttagningarna gjordes efter att Jordan Spieth valt att hoppa av.

Men för att slå fast förutsättningarna en gång för alla: De enda resultaten som räknas är de individuella. Den som har den lägsta scoren efter 72-hål kommer vinna guldmedaljen, punkt slut.


Text: Erik Hallberg • 2016-08-04
BloggMatt KucharOlympiska spelenTournytt
Rulla till toppen