5de4684193b91

Blogg

Challenge Tour spelas på Katrineholm GK i veckan

Rekordmånga svenskar kommer till start när den första svenska Challenger Tour-tävlingen på fem år ska avgöras.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-03 Uppdaterad 2016-08-03

Det dags för den första Challenge Tour-tävlingen på svensk mark på fem år.

I morgon drar Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson igång på Katrineholms GK.

Klubbchefen Marcus Lutteman tycker att allt känns bra och under kontroll dagen innan tävlingen drar i gång.

– Det känns fantastikst måste jag säga. Alla på klubben, alla officials från Europatouren och alla projektteam som hållt på med det här dygnet runt den senaste tiden känner sig alla väldigt lugna, vi är verkligen på banan. Än så länge är feedbacken från spelarna lysande och banan är i toppskick. Så vi har inga rödflaggor eller någon brand som måste släckas just nu, säger Lutteman.

Många av klubbens medlemmar hjälper till som funktionärer under veckan. Enligt Marcus Lutteman är de ovärdeliga för att göra tävlingen möjlig.

– Vi har ungefär 120 funktionärer och i princip alla de är medlemar på klubben. Vi är lite av en ”sörmlandsbyggds-klubb”, medlemskänslan är jättestark här och den här tävlingen har blivit en jättefin positiv energiinjektion för klubben och hela staden. Nästan alla på klubben vill vara med och hjälpa till och är måna om att vi ska presentera Katrineholms GK på bästa sätt.

 

Challenge Tour spelas på Katrineholm GK i veckan
Under onsdagen spelas pro-am där sponsorer får spela tillsammans med proffsen.

I startfältet återfinns inte mindre än 38(!) svenska spelare. En av de är Robert Karsson som förutom att låna ut sitt namn också varit en stor del i att tävlingen blivit av.

– Robert har varit med från det första steget när vi förhandlade med golfförbundet. Robert är egentligen den som har varit mest drivande av alla i att försöka få Challenge Tour till Katrineholm GK. När det blev klart med tävlingen har han varit väldigt mån att se till att våra huvudpartners, som finansiellt gör tävlingen möjlig är nöjda, där har han lagt fantastiskt mycket tid, säger Lutteman.

Trots de strikta krav som finns på en Challenge Tour-bana har inte Katrineholms GK behövt göra särskillt många ändringar av banans skötsel.

– Vi har fått ett styrdokument från Europatouren där de berättat hur de vill att banan ska sättas upp inför en Challengetour-tävling. Vi har en väldigt fin bana i grunden så vi har inte behövt ändra så mycket men vi har ökat på med lite fler klipphöjder från fairway till ruff. Sen klipper vi ner våra greener lite mer så vi kommer ligga på en stimp på 11-11,5.

Med alla pusselbitar på plats hoppas Marcus Lutteman att katrineholmarna hittar ut på golfbanan för att ta del av den fina golfen.

– Vi har marknadsfört tävlingen både lokalt och rikstäckande och hoppas på en del publik. Vi har läktare på två olika hål och så har vi ett VIP-tält. Entré för en av dagarna är 50 kronor. Det är väldigt svårt att göra en bedömning av hur många som kommer hit. Vi hoppas på väldigt mycket folk men blir det mer än 3 000 under en och samma dag så kan det bli lite trångt på parkeringen, men det där löser vi.

– Det här ska bli jäkligt skoj och vi välkomnar folk ut till klubben för att njuta av riktigt bra golf, avsluar Lutteman.


Text: Erik Hallberg • 2016-08-03
BloggChallenge TourKatrineholms GKTournytt
Rulla till toppen