Blogg

Första thailändska majorsegraren

Ariya Jutanugarn vann årets Ricoh Womens British Open efter en spännande kamp mot Mirim Lee. I och med segern blir hon första spelare från Thailand att vinna en major.

Jesper Johansson • 2016-07-31
Första thailändska majorsegraren

Ariya Jutanugarn lyckades ta sin första majorseger. 20-åringen gick ut som ledare av Womens British Open inför den sista rundan och lyckades vinna tävlingen, trots att hon var i en del problem under rundan.

I och med segern är hon den första thailändska spelaren som vinner en major. Sista rundan gick hon runt på par, 72 slag, totalt –16.

Jutanugarn ledde inför söndagensrunda med två slag före Mirim Lee. Och den långtslående thailändskan startade strålande och var snabbt nere på –19.

Innan vändningen ledde hon med hela fem slag men stötte då på problem. På hål nio gjorde hon en bogey, på hål tio en dubbelbogey och på hål 13 hade hon bara ett slags ledning efter att ha fjort ytterligare en bogey.

Men efter en fin birdieputt på hål 17 kunde hon spela relativt avslappnat på det sista hålet, med två slags ledning ned till sydkoreanskan Mirim Lee.

– Jag tror att jag nu vet hur man ska spela under press. Jag vet vad jag måste fokusera på och det är vad jag kan kontrollera, sa Jutanugarn tidigare i veckan.

Ariya Jutanugarn spelade Woburns fyra rundor på 272 slag, 16 under par. 

Här är topp-10:

Första thailändska majorsegraren
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan

Bästa svenska blev OS-aktuella Anna Nordqvist, som gick runt på 71 slag de sista tre rundorna. Hon slutade på en delad 31:a plats.

Camilla Lennarth, som spelade strålande golf i tävlingen, tappade fyra slag under den sista rundan och slutade totalt delad 37:a, två under par.

Så slutade svenskorna

Delad 31: Anna Nordqvist, –3
Delad 37: Camilla Lennarth, -2
Delad 47: Lina Boqvist, +1
Delad 65: Maria McBride, +5
Cut: Pernilla Lindberg, +3
Cut: Isabella Ramsay, +3
Cut: Julia Engström, +4
Cut: Caroline Hedwall, +5
Cut: Linda Wessberg, +5

Scroll to Top