The Senior Open Championship – Day Three

Jimenez udda majorladdning

Spanjoren Miguel Angel Jimenez var dagens man i Senior Open på Carnoustie. Hans 65:a tredje dagen ger en fyraslagsledning inför sista dagen.

Text: Martin Strömberg • 2016-07-23 Uppdaterad 2016-07-23

Det var ännu en vacker dag på Carnoustie och den som verkligen utnyttjade fina förhållanden var den spankse publikfavoriten Miguel Angel Jimenez. 52-åringen spelade mer eller mindre felfri golf, gjorde sju birdies och resten par och rann till slut iväg i ledningen trots att han missade en tvåmeters för birdie på sista.

– Det var en underbar dag på banan trots att jag inte fick i den sista putten. Jag spelade verkligen stabilt från tee till green och jag är verkligen nöjd med dagen, sa Jimenez.

Han har vunnit 21 gånger på Europatpuren och har dessutom nio topp tio-placeringar i majors men ingen seger. Närmast var han i The Open 2001 då han slutade delad trea på Royal Lytham men var fyra slag bakom segraren David Duval. Bästa placeringen kom på US Open 2000 då han slutade tvåa men hela 15 slag bakom Tiger Woods.

Därför menar Jimenez att en majorseger nu på seniornivå skulle betyda enormt mycket för honom.

– Att få vinna en major nu i Skottland skulle vara otroligt. Vi får se i morgon.

Och på frågan hur han skulle ladda upp inför sista dagen fick journalisterna ett typiskt Jimenez-svar.

– Jag ska göra precis som jag gjort alla andra dagar; äta middag med mina vänner, dricka en god flaska rioja, röka en fet cigarr och avsliuta med en maltwhiskey.

Svenskarna hade tyvärr en lite tyngre dag på Carnoustie. Magnus Persson Atlevi rivstartade och var tre under par efter fyra hål och då i ledningen. Men sedan stagnerade ronden och en trits avslutning bogey-dubbel gav 74 för ronden och en delad 12:e plats inför slutronden.

Jesper Parnevik var ett slag bättre och delar sjundeplatsen sex slag bakom Jimenez. Jesper har väl en liten möjlighet om spanjoren skulle spela mindre bra sista dagen.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-07-23
BloggEuropean Senior TourJesper ParnevikMagnus Persson AtleviMiguel Angel JimenezTournytt
Rulla till toppen