RBC Canadian Open – Second Round

Blogg

Dustin utmanas av amatör

En kanadensisk amatör jagar US Open-segraren Dustin Johnson i Canadian Open. Men toppen är ett getingbo och 15 spelare är inom tre slag.

Text: Martin Strömberg • 2016-07-23 Uppdaterad 2016-07-23

Dustin Johnson håller ledningen i RBC Canadian open trots att han ”bara” gick ett under par andra dagen. Han delar den fortfarande med Luke List som har exakt samma resultat (66-71) efter två dagar.

– Jag fick kämpa lite mer idag och det var väldigt tuffa förhållanden. Första hålen gjorde jag väl ungefär så hög score jag kunde men jag kom tillbaks och spelade bra sista tolv, sa Johnson efter ronden.

Hemmahoppet står till unge amatören Jared du Toit som efter en riktig berg- och dalbanerond landade på 71 slag. Han var ett tag upe i delad ledning men startar helgen ett slag bakom tätduon.

– Spelet känns bra och det ska bli otroligt spännande att spela i helgen. Jag får tacka miin caddie idag som höll mig på rätt kurs vid några tillfällen då jag var ganska förbannad på mig själv.

21-åringen från Calgary spelar för Arizona State och har haft ett fint 2016 med massor av topp tio-placeringar i collegetävlingar men han hade inte förväntat sig att kunna mäta sig med PGa-toppen riktigt än.

– Jag är lite överraskad. Jag vet att jag kan spela men att vara med på den här nivån i toppen av en PGA Tour-tävling kanske jag inte riktigt hade väntat mig. Men jag kör på i helgen så får vi se vad som händer.

För svensk del står det enda hoppet till Henrik Norlander som delar 36:e plats efter ronder på 75-69. 

Jonas Blixt missade kvalgränsen med ett slag (73-74) medan Carl Pettersson (80-76) var lite längre ner i fältet.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-07-23
BloggDustin JohnsonHenrik NorlanderJared du ToitPGA TourTournytt
Rulla till toppen