145th Open Championship – Day Two

Blogg

Fyra svenskar missade cutten

TROON, SKOTTLAND. Svensk kvartett missar helgen i The Open. "Det är frustrerande", säger David Lingmerth.

Text: Oskar Åsgård • 2016-07-15 Uppdaterad 2016-07-15
Fyra svenskar missade cutten

Som helhet ser ledartavlan i The Open efter 36 hål väldigt bra ut med svenska ögon, med Henrik Stenson på andraplats och Alex Norén topp-30.

Men för de andra fyra svenskarna slutade veckan på Royal Troon med en missad kvalgräns.

Närmast utanför var OS-klara David Lingmerth, rankad 48 i världen, som gick på 75 slag (+4) på fredagen. Lingmerth var märkbart besviken efter ronden.

– Det var tufft. En jobbig vecka och jobbigt förra veckan, det är frustrerande. En del slarv och vi hade inte de lättaste förhållandena i dag och det hjälper ju inte det heller, säger Lingmerth.

Hur mycket frustration är det?
– Just nu är det rätt mycket.

Lingmerth får istället ladda om inför PGA Championship om två veckor och därefter OS i Rio.

– Jag ser jättemycket fram emot både PGA Championship och OS. Den sortens golf kanske passar mig bättre, jag har ju inte spelat så bra på links. PGA och US Open är sån golf jag brukar gilla bättre och OS kommer att bli en häftig upplevelse. Jag måste ju släppa det här snabbt, jag känner inte att det är något specifikt som inte funkar, säger han.

Kristoffer Broberg, som var krasslig inför veckan, gick nio över par på 36 hål och Rikard Karlberg var ett slag sämre.

Majordebuterande Oskar Arvidsson, som kvalade in till mästerskapet, öppnade med en respektabel 75-rond på torsdagen men 84 slag på fredagen gjorde att 25-åringen föll långt ner i resultatlistan. Men den här veckan lär ändå bli ett oförglömligt minne.

– Jag skakade ordentligt de första två hålen. Det kändes jäkligt bra ända tills jag kom upp på första tee, då blev det darrigt. Pulsen höjdes rätt så rejält. Det var bara att försöka få iväg bollen. Det har aldrig pumpat så, sa Arvidsson till Expressens utsände efter första varvet.


Text: Oskar Åsgård • 2016-07-15
BloggDavid LingmerthKristoffer BrobergRikard KarlbergRoyal Troon GCThe OpenTournytt
Rulla till toppen