145th Open Championship – Day One

Blogg

Ingen utdelning för svensktrion

TROON, SKOTTLAND. Medan Alex Norén och Henrik Stenson landade på röda siffror första dagen gick det tyngre för Kristoffer Broberg, David Lingmerth och Rikard Karlberg.

Text: Oskar Åsgård • 2016-07-14 Uppdaterad 2016-07-14
Ingen utdelning för svensktrion

David Lingmerth gick ut två bollar bakom Alex Norén och kunde också utnyttja de utmärkta scoringförutsättningar som bjöds tidigt på torsdagen.

Han gjorde det till och med bättre än Norén inledningsvis och var tre under par efter fem hål.

– Jag kom ju igång och fick en bra start, spelade bra. Men det var surt att göra bogeys 7, 8 och 9. Jag tyckte ändå att jag hände i ganska bra, men gjorde dubbel på 15 när jag slog ner i en potbunker och var tvungen att chippa ur åt sidan, säger Lingmerth.

OS-hoppet Lingmerth tappade sex slag till par mellan hål 7–15, men putsade scoren något på 18:e med en fin birdie. Sammanlagt blev det 73 slag, två över par.

– Det var skönt att avsluta med en birdie. Men jag tyckte att jag hade ganska mycket oflyt idag, även om jag inte spelade jättebra.

Även Rikard Karlberg, som gick i mål med en 74:a (+3), hade svårt att få utdelning på torsdagen.

– Tyvärr får jag inte bollen i hål. Det har varit så de senaste veckorna. Jag får inte i puttarna, kommer inte tillräckligt nära pinnarna, allt är lite för dåligt. Samtidigt är det inte så himla dåligt, men jag är för dålig på att scora, säger Karlberg.

Karlberg spelade som bekant in med världsettan Jason Day, som visade upp en väldigt aggressiv spelplan för svensken. Den skulle han gärna använt om han fått göra om ronden.

– Jag är besviken, det kändes som att det gick att gå minus sju idag. Jag gick ut med lite för defensiv strategi första nio. Man måste ta lite bunkrar i spel och slå driver för att få några lätta birdies. Jag slog mycket järnfemmor och järnsexor från tee de första hålen och även om det var bra inspel så blir det inte tillräckligt nära.

Allra tyngst var det för Kristoffer Broberg som efter en skaplig start, ett under par efter tio hål, tvingades kapitulera inför Royal Troons stentuffa elfte hål där han gjorde en kvintuppelbogey. Det blev 42 slag på vägen hem och 77 totalt för Broberg.


Text: Oskar Åsgård • 2016-07-14
BloggAlexander NorenDavid LingmerthKristoffer BrobergRoyal Troon GCThe OpenTournytt
Rulla till toppen