AAM Scottish Open – Day Three

Norén urstark på slutet

Med tre birdies sista fem hålen tog Alex Norén greppet om Scottish Open. Haningespelaren leder med två inför avslutningen.

Text: Martin Strömberg • 2016-07-09 Uppdaterad 2016-07-09

Det blev en lång tålamodsprövande tredjerodn för spelarna i slutbollarna av Scottish Open.

Regnet öset periodvis ner och även om vinden mojnat var det tuffa förhållanden.

Vid några tillfällen tappade svensken ledningen till italienaren Matteo Manassero och spelpartnern Danny Lee men genom ännu en vass avslutning tog Norén med sig en tvåslagsledning in i söndagens slutrond.

Han gick tre under sista fem hålen och avslutade med att sätta en fyrametersputt för birdie på sista hålet för 68 slag och tolv under totalt.

– Det var sjukt blött men lite mindre vind, säger Norén till Svensk Golf.

Det blev också en hel del väntan på banan och regnet gjorde att spelarna och caddies hade fullt upp att hålla utrustningen torr.

– Det var inte så farligt ändå och ibland var det bra att kunna samla ihop sig och torka grepp och handskar. Men det var en tuff dag.

Nu har han chansen att knipa sin fjärde titel på Europatouren och dessutom en möjlighet att eventuellt snuva David Lingmerth på den andra svenska OS-platsen. Men det kommer att bli ännu en lång tuff prövning under söndagen på Castle Stuart.

– Jag försöker att inte tänka i förväg utan hålla tålamodet och det kommer att bli kul. Det handlar om vem som kan sätta en rikigt bra score i morgon.

Också Henrik Stenson spelade upp sig till en bra position inför avslutningen. Han gick på 66 slag och är nu på fem under och en delad 16:e plats inför sista ronden.

– Jag spelade bra och lämnade faktiskt några slag därute men det är ju synd att klaga alltför mycket, säger Stenson till Svensk Golf.

På samma resultat finns också Niclas Fasth som gick runt på 68 slag tredje ronden. Han avslutade med fyra birdies sista fem hålen för 68.

– Spelet ville inte riktigt klicka idag när det typiskt nog var lättspelat men jag fick ju ordentlig belöning för att jag hängde i hela vägen, säger Fasth till Svensk Golf.

Närmast bakom sig har Norén Manassero och engelsmannen Tyrrell Hatton, båda två slag bakom.

Ställningen

Norén urstark på slutet

Text: Martin Strömberg • 2016-07-09
BloggAlexander NorenEuropean TourHenrik StensonMatteo ManasseroNiclas FasthTournytt
Rulla till toppen