BMW International Open – Day Two

Blogg

“Något hände innan US Open”

Henrik Stenson storspelar i Köln och leder efter halva BMW International Open. Men han gör det med ett knä som inte är hundra procent.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-24

Det var många som undrade vad som hände när Henrik Stenson inte dök upp för att slutföra sin andra runda på Oakmont förra lördagen. På sin egen FB-sida berättade Stenson att det var mindre knä- och nackproblem som var orsaken och nu berättar han också för Svensk Golf vad problemet är.

– Något hände på onsdagen inför US Open men jag hoppas att det inte innebär några problem. Om det blir strul får det bli en ny magnetröntgen, time will tell, berättar Henrik för Svensk Golf.

Och besvären har inte hämmat den svenska världssjuan särskilt mycket hittills i Köln. Förmodligen var den långa dagen med 34 hål på Oakmont lite för mycket för det opererade knät att det blev överanträngt och förjhoppningsvis släpper obehagen efter lite vila.

På Gut Lärchenhof har Stenson hittills under två dagar imponerat stort och under andra dagen gjorde han sju birdies och elva par.

Totalt delar han ledningen med fransmannen Raphael Jacquelinoch thailändaren Kiradech Aphibarnrat på elva under par.

– Det har varit stabila två dagar med mycket fairwayträffar, tror bara att jag missat en eller möjligen två per rond och en bra putter. Järnspelet kunde varit lite vassare men en del trevliga slag emellanåt.

 Och kanske att svensken nu är på väg uppåt igen efter några tävlingar med mindre bra resultat. Nordea Masters sista rond kan ha varit starten på en formuppryckning för Stenson.

– Jag har haft några tävlingar i vår och sommar som jag inte riktigt presterat som jag vill men jag kom hit för att vara med och slåss om segern, sa Stenson till ET:s personal efter ronden.

Näst bästa svensk är Johan Carlsson som efter en bogeyfri 68:a är p�� sex under totalt och en deladtiondeplats.

– Formen har varit stegrande bra kan man säga. Jag hade inga förväntningar inför veckan med en hård svensexa i lördags och en vecka med mycket vila. Men spelet har känts förvånansvärt bra och det är kul att spela bra på en bana som normalt inte passar mig med mycket trubbel från tee och mjuka greener, berättar Johan för Svensk Golf.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-06-24
BloggEuropean TourHenrik StensonJohan CarlssonRaphael JacquelinTournytt
Scroll to Top