FedEx St. Jude Classic – Round Three

Berger leder med tre i Memphis

Svenskarna lyckades inte utnyttja Moving Day. Freddie Jacobson är bäst, åtta slag bakom ledande Daniel Berger.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-12 Uppdaterad 2016-06-12

Han blev Rookie of the Year förra säsongen men har ännu inte vunnit på PGA-touren. Inför sista dagen av FedEx St Jude Classic har Daniel Berger tre slags ledning men han jagas av en rad rutinerade spelare.

– Risken med att leda är att man börjar göra saker som man normalt sett inte gör. Jag ska bara föröska vara mig själv därute och så får vi se vad som händer, sa Berger till tourens hemsida efter tredje ronden.

22-åringen gick ett under par tredje ronden, är tio under totalt, och jagas främst av D.A Points, Steve Stricker och Phil Mickelson, alla på sju under par.

Mickelson har inte vunnit sedan han vann The Open 2013 men han har det här året gjort bra resultat. Han hoppas kunna jaga ikapp Berger sista dagen.

– Jag har jobbat hårt med svingen i år men är inte riktigt där än. Det är nära och jag har en tendens att bli lite snabb i övergången fortfarande. 

Svenskarna hade en mindre bra dag. Freddie Jacobson var bäst på par för dagen och en delad 18:e plats inför sista dagen.

Carl Pettersson hade 76 slag och föl till en delad 62:a plats med Henrik Norlander är delad 71:a efter 76 slag också han.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-06-12
BloggDaniel BergerFreddie JacobsonPGA TourPhil MickelsonTournytt
Rulla till toppen