Blogg

Bra smygläge för Nordqvist

Årets andra dammajor drar ihop sig till en jämn historia. Och Anna Nordqvist är i allra högsta grad med i leken.

Martin Strömberg • 2016-06-11

Utan att göra för mycket väsen av sig har Anna Nordqvist gett sig en fin position i KPMG Womens PGA Championship.

Hon är på delad 16:e plats inför helgens spel men är bara fyra slag från ledningen i det jämna fältet. Sahalee CC är tuff och rättvis och ingen spelare har kunnat rycka ifrån än och mycket talar för att tävlingen kommer att vara jämn hela vägen.

Det är hela 27 spelare inom fem slag från ledningen.

– Banan spelas ganska svår, särskilt i så här kallt väder. Det gäller att tänka mitt på green hela tiden men eftersom jag gillar att gå på pinnen kan det vara svårt, sa ledaren Brooke Henderson efter sin 73:a (+2) andra ronden.

 

Bra smygläge för Nordqvist
Kanadensiskan 18-åringen Brooke Henderson leder efter två ronder // Foto: Göran Söderqvist

Anna Nordqvist gjorde två birdies, två bogeys och resten par andra ronden och fortsätter att set stabil ut. En bra lördagsrond och hon kommer att ha rejäl kontakt inför avslutningsronden på söndag.

Den kanadensiska 18-åringen Henderson delar ledningen på två under par med sydkoreanskan Mirim Lee. Henderson har en tradition av att spela starkt på helgen och hon sprudlar av självförtroende just nu.

– Att leda en major efter två dagar är ganska coolt och jag vet att jag inte spelade mitt bästa spel idag. Men jag har en bra stretegi på den här banan och jag ser fram mot att gå ut och göra det bättre i morgon.

Lydia Ko är delad trea, ett slag bakom, och hon jagar sin tredje raka major. 

– Puttern räddade mig idag. Banan spelas så tuff som den överhuvudtaget kan men jag tror att det kommer att bli lite lättare i helgen, sa Ko.

Tyvärr missade både Pernilla Lindberg (80-71) och Caroline Hedwall (75-76) kvalgränsen med två slag.

Ställningen

 

Scroll to Top