2016 U.S. Open – Course Previews

Blogg

Svensksuccé i US Open-kvalet

På måndagsmorgonen var endast två svenskar klara för US Open på Oakmont. Men kvalet på Walton Heath blev en riktig succé.

Text: • 2016-05-31
Svensksuccé i US Open-kvalet

När US Open-kvalet på Walton Heath inleddes på måndagen var bara Henrik Stenson och David Lingmerth klara för huvudtävlingen på läckra Oakmont utanför Pittsburgh.

Men när den sista putten var slagen sent på Walton Heaths två hedbanor, strax söder om London, stod det klart att de skulle få sällskap av ytterligare fyra svenskar.

Att Alex Norén och Peter Hanson skulle kunna ta sig igenom nålsögat var kanske inte helt oväntat givet deras tidigare meriter och erfarenheter.

Men att de också skulle följas av Mikael Lundberg och Sebastian Söderberg var desto mer oväntat eftersom ingen av dem har spelat några majors tidigare.

Trefaldige ET-segraren Lundberg lyckades faktiskt så bra i kvalet att han slutade på andra plats och kan nu alltså blicka fram emot sin majordebut.

– Det har varit en livslång dröm att bara få spela en major. Nu är vi där. Jag sa till min caddie att vi kanske gör som Michael Campbell 2005. Han tog sig också vidare från kvalet och vann sedan hela tävlingen, säger Lundberg till Europatourens hemsida.

Allra hårdast fick Söderberg jobba för sin plats. Han var nämligen inblandad i ett femmannasärspel om tre platser och det krävdes fem extrahål innan Söderberg var klar. Dessvärre missade Johan Edfors, som också ingick i samma särspel.

Resultaten hittar du här. 


Text: • 2016-05-31
BloggAlexander NorenDavid LingmerthHenrik StensonMikael LundbergPeter HansonSebastian SöderbergUS Open
Scroll to Top