Blogg

Bra slutnia lyfte Blixt

Bra jämnt spel av Blixt under första dagen i Texas. Han delar placering med världstvåan.

Martin Strömberg • 2016-05-27

Efter nio raka par vaknade Jonas Blixt ordentligt på vägen hem. Han gjorde fyra birdies och en bogey och 67 slag (-3) tog honom till en delad niondeplats efter första ronden på Colonial.

Det har varit en ojämn säsong så här långt för Blixt med blandade topplaceringar och missade kval. Men den senaste tiden har han allt oftare visat sina bästa sidor. Under The Players var han länge med topp tio och kanske att han kan sätta fyra bra ronder den här veckan.

Han delar niondeplatsen med en mycket belåten Jordan Spieth. Den amerikanska världstvåan har haft problem att få svingen att synka men första dagen av Dean&Deluca var ett stort steg i rätt riktning.

– Jag är mycket nöjd även om det kunde kännas som lite tråkig golf idag. Det var så svårt att bedöma vinden och vi hade många puttar från 10-15 meter. Men en sån här dag är jag nöjd med att träffa många greener och att ge mig själv en så stressfri rond som möjligt, sa Spieth, som liksom Blixt hade fyra birdies och en bogey i kortet.

I ledningen på Colonial finns Bryce Molder som verkligen utnyttjade den något lättare förstanian och gjorde alla sina sex birdies där.

Ytterligare två svenskar kom till start. Carl Pettersson är delad 91:a efter 73 slag (+3) medan Freddie Jacobson hade 76 slag (+6) på en delad 116:e plats.

Ställningen

Scroll to Top