Shell Houston Open – Final Round

Blogg

Stenson tvåa efter drama

Det blev ännu en andraplats för Henrik Stenson. Amerikanen Jim Herman tog hem segern i Houston ett slag före svensken.

Text: Martin Strömberg • 2016-04-04 Uppdaterad 2019-12-11

Efter en stark slutrond på 68 slag slutade Henrik Stenson tvåa i Houston Open.

Svensken var uppe i delad ledning med tre hål kvar men en magisk chip på 16:e från blivande segraren Jim Herman grusade Stensons segerchans.

– Återigen blev jag slagen av någon som spelade någon procent bättre eller hade lite mer flyt vid rätt tillfälle. Jag är nöjd med dagen som helhet och puttade riktigt bra de sista två varven, säger Stenson till Svensk Golf.

Stenson gav sig själv birdiechanser på GC of Houstons två tuffa avslutningshål men birdieputten på sista bröt höger sista decimetrarna och Herman höll nerverna i styr och gjorde ett säkert par för seger med ett slag.

Stenson fick nöja sig med ännu en andraplats, den sjunde på två år. Men med Masters runt hörnet känner sig den svenska världssjuan väl förberedd.

– Jag har väl några pinnhål till riktig toppform men på rätt väg. Det var mycket bättre ballstriking här än tidigare under året. Jag spelade 18 bra men han slog en monsterdrive och gjorde par under svåra förhållanden och det är bara att lyfta på hatten och gratulera.

Och känslan inför Masters?

– Jag försöker bygga vidare på formen och skaffa mer självförtroende. Jag har slagit bollen bättre än på länge den här veckan för även om jag träffat mycket fairways och greener innan också har jag inte känt det där riktiga förtroendet.

På tisdag fyller Henrik Stenson 40 år och vad vore väl bättre än att fira det med en bra tävling nästa vecka PÅ Augusta National.

– Jag har väl aldrig kommit in i den tävlingen med någon jätteform men jag ska göra mitt bästa. Jag hängde ju i för att rädda par på sista igår men det känns svårare att hänga kvar i ungdomens läger, säger Stenson och skrattar.

Herman hade innan dagens seger aldrig varit bättre än femma på PGA-touren och 38-åringen hade svårt att hålla tillbaka tårarna när segern, som bland annat ger honom sista platsen i startfältet till nästa veckas Masters på Augusta, var klar. 

– Det går runt i huvudet. Detta trodde jag aldrig skulle vara möjligt. Med så många bra spelare i toppen kunde jag inte slappna av en sekund därute, sa han om att få åka till Masters.

Herman, som spelat nio år som pro på web.com och de senaste fem åren på PGA-touren, utan att göra något större väsen av sig är plötsligt en vinnare. Och han tackar bland andra den repubilkanske politikern Donald Trump för stöd under den tuffa tiden som han nu har lagt bakom sig.

– Ja, vi spelade ihop i början av min karriär och han stöttade mig i den vevan någon gång runt 2006 och sa åt mig att köra på och ta mig ut på touren vilket jag lyckades med 2007. 

Dustin Johnson tog tredjeplatsen och spanjoren Rafa Cabrera Bello blev fyra efter en fin slutrond.

Slutresultat

Se Hermans chip på 16:e här


Text: Martin Strömberg • 2016-04-04
BloggHenrik StensonJim HermanPGA TourTournytt
Scroll to Top