Blogg

Jagar sista Mastersbiljetten

Det finns en möjlighet kvar att ta sig till Augusta om man inte redan finns i startfältet. Seger i Houston.

Martin Strömberg • 2016-04-01

Det finns en enda chans till att ta sig till Augusta National nästa vecka om man är utanför de 50 främsta på världsrankingen.

Seger i Houston Open den här veckan.

Och det kommer att bli en huggsexa om den platsen.

Efter första dagen på GC of Houston är hela 20 spelare inom tre slag från ledningen. En av dem är svenske Jonas Blixt som noterade en bogeyfri 67:a första dagen.

Regn hade gjort greenerna ganska mottagliga och Blixt utnyttjade det när han gjorde birdie på de två tuffa avslutningshålen 17 och 18. Han delar tiondeplatsen med balnd andra världstvåan, Jordan Spieth

– Ja, det var mina hål åtta och nio idag. Det är riktigt bra avslutningshål och kan jag spela dem så här bra så kan det bli en rolig vecka. Normalt är man nöjd att gå på par där men jag hade väl lite tur idag, sa Blixt efter ronden.

Han har naturligtvis siktet inställt på att få komma tillbaks till Augusta National där han slutade delad tvåa efter Bubba Watson 2014. Men att vinna i Houston veckan inför Masters är inte den lättaste uppgiften givet vilken klass startfältet har.

I ledningen efter första dagen är Charley Hoffman som tryckte i nio birdies på sin väg mot 64 slag. Enda plumpen kom på 16:e (Hoffmans sjunde) då han inte lyckades rädda par från greenbunkern.

– Jag drev bollen riktigt bra och gav mig själv chanser hela vägen. Greenerna var mjukare än vanligt och det gjorde att man kunde komma åt vissa flaggor som man normalt inte kan, sa Hoffman efter inledningen.

Den svenske världssjuan Henrik Stenson spelade riktigt bra från tee till green (16 greenträffar) men fick inte särskilt mycket att hända där.

Han tvåputtade för birdie på fyran och rullade i en tremetare för birdie på hålet efter. Två bogeys på sexan och nian efter en missad spoon och en treputt sänkte tempot en smula men tre birdies på vägen in gav ändå 69 slag i kortet och en delad 32:a plats. 

Freddie Jacobson gick ett över par och delar 106:e plats medan Carl Pettersson var ett slag sämre på delad 120:e plats.

Phil Mickelson avslutade vasst bland annat med att nästan göra hio på sitt sista hål (banans nionde). Han har laddat för sin favoritmajor nästa vecka och kommer säkerligen att ha full form på Augusta.

Phil gick tre under första dagen.

Se hans underbara slag nedanför.

Ställningen

Scroll to Top