Puerto Rico Open – Round Three

Poulter leder i Puerto Rico

Han fick inte vara med i Dell Match Play -–det kan ha varit ett lyckokast för Ian Poulter. Nu leder han i Puerto Rico och kan ta sin första PGA Tour-seger sedan 2012.

Text: Martin Strömberg • 2016-03-27 Uppdaterad 2016-03-27

Den 40-årige frispråkige och karismatiske engelsmannen har haft ett par tuffa säsonger och halkat lite på världsrankingen. Han var inför Puerto Rico open på en 67:e plats men en seger skulle lyfta in honom bland de 50 igen. Han satte en sexmetersputt nerför vänster-höger för att behålla ledningen med ett slag inför söndagens avslutning.

– Det var en skön räddning och alla såna kan vara betydelsefulla när man summerar veckan på söndagen. Den här vinden som vi haft tar mig känslomässigt tillbaks till när jag var yngre och man slog alla möjliga slag för att ta sig fram. Jag känner mig bekväm med det och gillar banan, sa Poulter efetr sin 68:a.

Tre amerikanska spelare delar andraplatsen på tio under par, ett efter Poulter. Tony Finau, Jonathan Byrd och Steve Marino. I den trion är det Byrd som vunnit på PGA-touren men av hans fem segrar kom den senaste 2011.

– Vinden är en faktor helt klart och du måste hela tiden ha en tanke bakom dina slag, sa Byrd.

Svenskarna verkar också trivas i vinden. Efter två 69:or jobbade Fredrik Jacobson hem en rond på 70 slag tredje dagen och han klättrade till en delad åttondeplats, tre slag bakom Poulter.

Henrik Norlander hade samma score och klättrade elva placeringar till en delad 29:e, sju slag efter.

Ställningen

Se Poulter rädda par på sista hålet


Text: Martin Strömberg • 2016-03-27
BloggFreddie JacobsonHenrik NorlanderIan PoulterPGA TourTony FinauTournytt
Rulla till toppen