5de47919272a8

Blogg

TV: Se proffset missa bollen och skada sig på samma gång

Ett tajt läge på sista hålet gav Berger stora problem under andra dagen av Dell Match Play. Han skadade sig och förlorade matchen på samma gång.

Text: Martin Strömberg • 2016-03-25 Uppdaterad 2016-03-25

Det var på sista hålet av hans match mot Phil Mickelson som Daniel Berger fick det märkliga läget.

Han slog sin drive långt höger strax intill en stenmur som byggts upp kring första hålets tee. Han hade väldigt tajt läge för att kunna komma åt bollen och på vägen ner slår han i muren och vrider handleden i något som ser mycket märkligt ut på videon.

– Jag tog några övningssvingar och det var precis att jag kunde komma åt bollen. Men en övningssving blir aldrig som den riktiga och min naturliga rörelse är att droppa in klubban lite på insidan. Det var inte själva stenträffen som gjorde ont utan när handleden vreds åt ena hållet och klubban åt andra, förklarade Berger, som valde att skänka hålet och matchen efter slaget.

– Jag ville verkligen inte förlora på det sättet men den smärtan jag kände där och då gjorde det omöjligt att slå igen. Jag önskar att jag bara hade chippat ut den istället, förklarade Berger, som var osäker på om hah skulle komma till spel sista dagen.


Text: Martin Strömberg • 2016-03-25
BloggDaniel BergerPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top