Blogg

Blixt bäste svensk på svårspelade Innisbrook

Valspar Championship spelas på Innisbrook Championship och banan är inte lätt. Jonas Blixt är bäste svensk efter första rundan.

Jesper Johansson • 2016-03-11

Än så länge är det många hål som ska spelas i helgens tävling. Men Innisbrook Resort bjuder på tufft motstånd. Tre spelare delar på ledningen efter att ha gått fyra under par (67). Den kanske mest förvånande spelaren i delad ledning är Ken Duke. Amerikanen har på de senaste sex tävlingarna missat cutten hela fyra gånger.

Kanske var det också därför han blev så glad när han gjorde det här inspelet.

De andra två spelarna som delar ledningen är Keegan Bradley och Charles Howell III.

För svenskarna gick det lite trögare. Henrik Stenson spelade tidigt under torsdagen och gick runt på par (71 slag) efter fem bogeys och lika många birdies. I och med det ligger världssjuan på en delad 25:e plats.

– Helt okej resultat med tanke på den hårda vinden, lite tufft på greenerna för de flesta då de bara är tio månader gamla och inte har hunnit växa till sig. Fältet är väl ganska ihoptryckt och om spelet kommer igång så går det ju att avancera hårifrån, säger Henrik till svenskgolf.se/wp.

 

Så här såg det ut när Stenson gjorde en birdie från bunkern:

 

Bäste svensk efter den första rundan är Jonas Blixt som ligger delad åtta, ett under par. Jonas Blixt var efter halva rundan ett över par men med en stark avslutning, som började med en lång birdie på tolvan, lyckades svensken komma in i en fin position inför fredagens runda.

Här är Jonas Blixt putt på hål 12:

Här är alla de svenska resultaten:

Blixt bäste svensk på svårspelade Innisbrook

Världsettan Jordan Spieth har det fortfarande tungt. Tidigare i vår spelade han en runda på Riviera på 79 slag, och under torsdagen gick han runt på 76 slag – fem över par.

– Jag träffade inte tillräckligt många greener. Jag hade möjligheter på några hål i dag och det var faktiskt en hel del hål jag trodde att jag hade slagit bra slag på men som visade sig vara 10–12 meter för långa eller för korta, sa jordan Spieth till PGA Tours hemsida.

Tror du att Jordan Spieth kommer klara cutten?

Scroll to Top