World Golf Championships-Cadillac Championship – Final Round

Blogg

Scott besegrade monstret

En efter en föll ifrån. Till slut stod Adam Scott där som segrare för andra veckan i rad.

Text: Martin Strömberg • 2016-03-07 Uppdaterad 2016-03-07

Efter en fullständigt makalös avslutning på Doral kunde Adam Scott bärga andra raka segern. Trots två dubblar och en klockren socket kunde 35-åringen ta sig förbi Rory McIlroy och hålla undan på de tuffa sluthålen.

– Jag har nog inte tagit in detta än. Efter mina två dubbelbogeys fanns inte segern ens på kartan. Jag stannade up på sexan och tog en minut och funderade så att jag inte skulle spåra ur och skjuta 80, vilket är ganska lätt hänt på den här banan, sa Scott.

Han hade då slagit två bollar i vattnet, på trean och femman, och var sex slag bakom McIlroy, som spelade stabil pargolf inledningsvis. En birdie direkt på sexan fick in Scott på spåret igen och sedan började birdiekavalkaden.

– Jag tänkte att om jag lyckade peta i en birdie eller två innan vändningen så kanske jag skulle kunna ta mig in i det igen. På en sån här bana försvinner slagen snabbt och det gäller att aldrig ge upp. Helt plötsligt fick jag perfekta mått och började slå upp bollarna nära.

Efter birdies på sexan och åttan tvåputtade han för birdie på tian och gjorde av farten birdies på nästföljande tre hål. Då spelare runtomkring tappade var han plötsligt i ledningen.

– Jag såg en glimt av ledartavlan på 15:e att jag var i ledningen men det var inte läge att börja jubla där.

Det är inte för inte att Doral kallas för Blue Monster och sluthålet är ett av tourens tuffaste. Scott slog sin drive en smula höger och hamnade halvmask bakom en palm. Från bermudagräset är det svårt att sätta skruv på bollen och hans tänkta fade stannade vänster om green och där finns vatten, mycket vatten.

– Jag hade en osannolik tur att den bollen stannade kvar på torra land, sa Scott, väl medveten om att den precis lika gärna hade kunnat ta en hårdare studs och rinna ner i dammen.

Från det tuffa chipläget slog han ett fullständigt magiskt lobbslag till en och en halv meter och rullade stensäkert i segerputten. Men han höll en ganska låg profil efter sin andra raka trots att han besegrat stora delar av världseliten två tävlingar i rad.

– Just nu spelar jag fantastiskt bra och jag önskar jag kunde säga att det kommer att fortsätta för evigt men så fungerar det inte. Jag måste bara fortsätta jobba hårt och vara ödmjuk.

För Rory McIlroy blev slutronden jobbig. Med några hål kvar var han tre över par och fick gå i slutbollen och följa segerstriden framför honom. Han lyckade göra dagens första birdie på 16:e och slutade till sist delad trea men detta var andra raka tävlingen som han faller ifrån sista dagen.

– Det är oerhört frustrerande. Jag ledde tävlingen med 16 hål kvar på Riviera och idag ledde jag med nio hål kvar. Att inte kunna vara med hela vägen är inte roligt. Men jag tar med mig en hel del positivt och får rycka upp mig till nästa tävling i Orlando, sa McIlroy.

Om McIlroy hade jobbigt så är det inget mot Dustin Johnson, som verkligen fick känna på monstrets tänder.

Efter att ha slagit drivern i vattnet på tionde följde dubbel, dubbel, bogey, dubbel, och från att ha varit två slag från ledning slutade DJ tio slag efter Scott. 79 skott sista dagen.

Bubba Watson visade återigen att han hela tiden är att räkna med. Han pressade Scott hela vägen och hade en chipp för särspel på sista hålet men missade hårfint. Han slutade ensam tvåa och är en av huvudfavoriterna på Augusta om en månad. Detta var hans tredje andraplats i tävlingen och de senaste två gångerna har han gått vidare och vunnit Masters.

– Jag trivs så bra här och varje slag är en utmaning. Det är därför banan kallas Blue Monster, den kan äta upp dig, sa Watson.

Halvsvensken Danny Willett var den stora överraskningen. Han har spelat bra på de senaste WGC-tävlingarna och visade igen att han lyfter sig när det vankas stortävlingar. En bogey på sista efter vattenbesök raderade drömmarna om seger men en delad tredjeplats är ändå ett besked att hans Ryder Cup-satsning är värd att tas på allvar.

– Den sista driven passar mig dåligt och jag försökte sikta på vattenkanten och sätta lite högerskruv på den. Tyvärr slog jag inte slaget jag ville. Men ännu en bra placering i fint sällskap och jag tar med mig bra känslor härifrån, sa Willett.

Henrik Stenson avslutade med en rond på par och delade 28:e plats medan David Lingmerth hade 75 sista dagen och slutade delad 49:a. Kristoffer Broberg blev 64:a efter att också han haft 75 slag sista ronden.

Slutresultat

Se Scotts avslutning här

 

 


Text: Martin Strömberg • 2016-03-07
BloggAdam ScottBubba WatsonDanny WillettPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top