World Golf Championships-Cadillac Championship – Round One

Blogg

Oväntad tätduo på Doral

Två doldisar hamnade i rampljuset efter första ronden av Cadillac Championship. Henrik Stenson är bästa svensk.

Text: Martin Strömberg • 2016-03-04 Uppdaterad 2016-03-04

Om man gått till spelbolagen inför första ronden av Cadillac Championship och velat spela på att Marcus Fraser och Scott Piercy skulle vara i delad ledning efter första ronden hade man förmodligen fått ganska bra odds. Men Piercy, med ny svingcoach, och Fraser, med en nyvunnen seger i rygggsäcken, knallade runt Doral sex under par och delar ledningen med ett slag före Phil MIckelson.

– Före segern i Malaysia hade jag en period med dåligt  spel men något klickade där och sedan dess har formen stannat kvar, sa en nöjd australiensare efter första ronden.

Han räddade ett par mirakulösa par men spelade i övrigt mycket stabilt och bogeyn på näst sista hålet (banans åttonde) var enda plumpen i ett snyggt scorekort.

– Jag har inte haft några bra resultat här på Doral tidigare så det är naturligtvis ett skönt bevis att göra en bra förstarond, sa Fraser.

Scott Piercy är en av alla dessa spelare som ligger och lurar strax under toppskiktet och som då och då blixtrar till med riktigt låga scorer. Han har skrapat ihop tre segrar på PGA-touren men har aldrig varit bättre än delad 25:a på Doral. Han har varit d67, d45 och har dessutom ett missat kval på sina tre starter 2016 och var själv lätt förvånad över sin inledningsrond.

– Ja, det här hade jag inte riktigt förväntat mig. Jag tog in en ny tränare i veckan och vi tränade åtta timmar i måndags och ganska mycket tisdag och onsdag också men att det skulle ge resultat så här snabbt var lite oväntat, sa Piercy.

Mirakelcoachen heter Jeff Smith och han jobbar med eller har jobbat med spelare som Jason Dufner, Sang Moon-Bae och Gary Woodland. Nu försöker han och Piercy att få baksvingen “djupare” och att inte fuska med axelvridningen.

– Tidigare har jag haft en tendens att inte riktigt göra klart baksvingen, förklarade Piercy efter ronden.

Supergruppen med Jordan Spieth, Rory McIlroy och Jason Day hade en relativt bra dag. När scorerna summerades var Spieth bäst på tre under par. McIlroy avslutade med en dubbelbogey för ett under medan Jason Day gick på par.

Henrik Stenson är bäste svensk på ett under par och en delad 16:e plats, medan David Lingmerth gick två över par.

Kristoffer Broberg fick en olycklig start och landade på 83 slag i sin debut på Doral.

Ställningen 


Text: Martin Strömberg • 2016-03-04
BloggHenrik StensonMarcus FraserPGA TourScott PiercyTournytt
Scroll to Top