Omega Dubai Desert Classic – Day Two

Blogg

Broberg redo inför USA-debuten

Trots att Kristoffer Broberg är en rutinerad golfare bland de 70 bästa i världen har han aldrig tävlat i USA. I helgen debuterar han på amerikansk mark.

Text: Jesper Johansson • 2016-03-01 Uppdaterad 2016-03-01

Kristoffer Broberg är senaste svenske segraren på European Tour. I veckan ska han debutera i World Golf Championships-eventet, Cadillac Championship på Trump National Doral i Miami, Florida.

Tävlingen är Kristoffer Brobergs första i USA och han har bara varit i landet en gång tidigare.

– Min flickvän (Camilla Lennarth, som spelar på Ladies european Tour) spelade en kvaltävling till LPGA Tour på Daytona Beach för ett par år sedan. Men det här är min andra vecka jag befinner mig i landet. Så allt är nytt för mig och den här tävlingen känns otrolig, säger Kristoffer Broberg till Europatourens hemsida.

– Jag pratade med Alexander Norén när han var hemma i Sverige och han berättade att man måste vara ganska smart runt den här banan. Att man inte ska vara för aggressiv, utan snarare taktisk.

Broberg spelade under tisdagen sina första nio hål på Doral och han tror att vinden kommer vara en stor faktor.

– Jag spelade nio hål i dag och den är tuff, men inte för svår. Det svåra med den här banan kommer att vara vinden. Men när jag spelade den utan att vinden var en faktor så var det inte så dumt.

– Men det gäller att kunna slå bollen långt, speciellt på hål 18. Där slog jag en helt okej drive och sedan en järnfyra för att nå in på green, säger Kristoffer Broberg.

Här är ett klipp som visar några av historiens bästa slag på Doral.

Vad tror ni om Kristoffer Brobergs chanser?


Text: Jesper Johansson • 2016-03-01
BloggKristoffer BrobergPGA TourTournytt
Scroll to Top