2016 Perth International – Day 3

Blogg

Oosthuizen dominerar

Har missat tre greener på 54 hål

Text: Martin Strömberg • 2016-02-27 Uppdaterad 2016-02-27

När det väl stämmer för Louis Oosthuizen är han en av världens bästa och mest sevärda spelare. Det har han inte minst visat genom att cruisa till seger i The Open på St Andrews 2010 och sin särspelsförlust mot Bubba Watson på Augusta två år senare.

Ifjol var han återigen nära på St Andrews då Zach Johnson vann efter särspel.

Men då och då får han stora problem framförallt på och runt greenerna. Den här veckan har han heller inte öst i puttar men det långa spelet har varit så bra att han faktiskt inte behövt det.

– Det har varit stabilt spel och bra slag rakt igenom, sa sydafrikanen efter andra ronden.

Och tredje ronden bekräftade det uttalandet. Han träffade återigen 17 greenern för tredje dagen i rad och med 67 slag nådde han 15 under totalt. Ledningen är nu tre slag före amerikanen Peter Uihlein och fransosen Romain Wattel.

För svensk del spelade Jens Fahrbring bra igen. han gick tre under par och avancerade tre platser till en delad 15:e plats.

– Jag spelade bra idag. Missade ett par korta puttar i början och hade lite oflyt efter att jag missade höger från tee på sexan och fick dubbel där. Jag är nöjd att jag kämpade mig tillbaka, berättar Fahrbring för Svensk Golf.

Även om avståndet upp till Oosthuizen är åtta slag så finns det fina placeringar att spela om och Fahrbring kommer att ge allt under söndagen också.

– Det är samma som tidigare dagar, det gäller att vara fokuserad från start.

Magnus A Carlsson gick ett under par tredje ronden och är på delad 20:e plats inför sista ronden.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2016-02-27
BloggEuropean TourJens FahrbringLouis OosthuizenMagnus A. CarlssonTournytt
Scroll to Top