5de47e0e1cc01

Kang flirtade med 59

Sydkoreanen Sung Kang var delad 82:a när han slog ut andra dagen. Arton hål senare var han i ledning men visste inte hur många slag han använt.

Text: Martin Strömberg • 2016-02-13 Uppdaterad 2016-02-13

Sydkoreanen hade en fantastisk uppvisning på Monterey Peninsula och att han helt uppenbart var i den berömda zonen visar inte minst det fatum att han efter ronden varken visste par på banan Monterey Peninsula eller hur många slag han hade.

Spelpartnern, komikern, Ray Romano fick upplysa Kang om att han sköt 60 och att han blev den första asiatiska spelare att göra det på PGA-touren.

– Jag är bara här för att ha kul och att få spela med Ray är det viktigaste för mig, sa Kang själv.

Han vände sex under par och fyllde på med fem birdies till på vägen hem på banan som har par 71. Han har missat de tre senaste kvalgränserna men kände inför veckan att formen var på väg.

– Jag slog bollen bra under inspelningsvarven men man vet aldrig hur det ska gå när tävlingen kommer igång. Jag visste inte ens i dag om jag skjutit 61 eller vad, berättade Kang.

Sydkoreanen har tagit över skadade Jim Furyks caddie, Mike ”Fluff” Cowan, tillfälligt,  och han tackar den rutinerade väskbäraren för scoren.

– Han hjälpte mig att hålla tankarna på rätt saker och höll oss fokuserade på rätt saker hela vägen.

Kang har hittills tre proffssegrar, en på Asian Tour och två på den inhemska koreanska touren och är just nu rankad 306:a i världen.

Se ett av hans bästa inspel under gårdagen nedan.


Text: Martin Strömberg • 2016-02-13
BloggPGA TourTournytt
Rulla till toppen