Farmers Insurance Open – Final Round

Blogg

“Har aldrig varit så nervös”

Två svenskar topp tio när Snedeker vann

Text: Martin Strömberg • 2016-02-01 Uppdaterad 2016-02-01

Igåri hällregn och blåst gick Brandt Snedeker runt på Torrey Pines South course på 69 slag. Idag kunde han sitta framför teven och se hur alla spelare i toppen gjorde allt för att bättra eller åtminstone nå Snedekers totalscore på sex under par – ingen lyckades.

– Det här var det mest nervösa jag varit med om, mycket värre än att spela, sa Snedeker när segern var klar.

Han spenderade större delen av tiden i hotellets bibliotek för att få tankarna på annat håll men berättade att han hade svårt att tänka på något annat.

Kj Choi var närmast att nå Snedeker och hade chansen vid en birdie på sista hålet, men det ville sig inte den här gången för koreanen.

Choi har fem gånger tidigare varit i ledningen inför slutrondan på PGA-touren och vunnit samtliga gånger. Men den här gången blev Snedekers superrond för svår nöt att knäcka.

Stormbyarna slet hårt i träden runt Torrey Pines och flera gigantiska gamla träd föll runt banan.

 

 

KJ Choi tittar på ett av alla träd som blåste ner runt Torrey Pines

Både Freddie Jacobson och Jonas Blixt var nere och nosade på slutsegern men fick till slut ge sig. Jacobson avslutade med 76 slag, fyra under par totalt och en delad fjärdeplats, två slag bakom Sneds. Han gav verkligen sig själv chansen på en bana som egentligen inte passar hans spel.

– Jag är jättenöjd. Det var verkligen tufft och banan spelade väldigt lång. OM någon sagt att jag skulle ha segerchans på söndagen på en bana som Torrey Pines hade jag nog gått och köpt en lott, sa en nöjd Jacobson efteråt.

Blixt hade ytterligare ett slag mer än sin svenska kollega på delad sjätteplats. Ändå en kanontävling med svenska ögon sett och båda avancerade stort på FedEx-listan.

Henrik Norlander avslutade med 78 slag och blev delad 43:a på fem över par totalt.

Slutställning

Se ett sammandrag här nedanför

 

 

 


Text: Martin Strömberg • 2016-02-01
BloggBrandt SnedekerFreddie JacobsonTävlingarTournytt
Scroll to Top