5de484c255673

Blogg

“Jag och min putter är vänner igen”

PGA TOUR. Marcus Kinhults rivstart i kvalskolan, Kristoffer Brobergs idiotrunda i Shanghai och Pernilla Lindbergs nötande i Mexiko. De blågula spelarna är glödheta på tourerna runt om i världen. Och Fredrik Jacobson ville inte vara sämre, utan tvålade dit dagens bästa score på PGA Touren, som denna vecka har sitt stopp i Mexiko där OHL Classic

Text: Daniel Eriksson • 2015-11-14 Uppdaterad 2015-11-14

PGA TOUR. Marcus Kinhults rivstart i kvalskolan, Kristoffer Brobergs idiotrunda i Shanghai och Pernilla Lindbergs nötande i Mexiko. De blågula spelarna är glödheta på tourerna runt om i världen. Och Fredrik Jacobson ville inte vara sämre, utan tvålade dit dagens bästa score på PGA Touren, som denna vecka har sitt stopp i Mexiko där OHL Classic går av stapeln. 

Det vore synd att påstå att Fidde gjort något större avtryck på tävlingen efter två rundor, men hans avslutning av tredje rundan var av det svettigare slaget. 

Efter att ha vänt två under par spelade 41 åringen som i fornstora dagar, då han segrade två gånger på Europatouren och en gång på PGA. 

Puttern har alltid varit göteborgarens främsta vapen och under hemvägen av tredje varvet, bokstavligt talat glödde träffytan varje gång den träffade bollen. 

– Idag var jag och puttern verkligen vänner igen. Det var ett bra tag sedan vi var det senast, säger Fredrik Jacobson till Svensk Golf efter sin fina runda. 

Fyra raka enputtar på första till fjärde hålet (Fidde började på tian) innebar fyra raka birdies. Två till hann det bli på de fem kvarvarande hålen, kombinerat med tre par. Och av de sex fåglarna de sista nio hålen, kom ingen till på något av de två par fem hålen. Imponerande!

– Jag hade bra järnspett och gav mig chanser på alla hål. Det är riktigt kul att vara med och ha lite tätkänning inför sista varvet.

Hastigt och lustigt har åttondeplacerade Jacobson därför blandat sig i slutstriden efter sin läckra 63-runda, då han med sina elva under par ligger fem bakom den ledande jänkaren Derek Fathauer. 

Även Henrik Norlander hade häng på topptio-platserna inför avslutningsvarvet, men en blytung dubbel på femte hålet raserade alla sådana planer. Men med åtta under par totalt och delad 24:e plats finns det alla förutsättningar i världen att göra ett prydligt säsongsbästa för stockholmaren. 

Spana in en något yngre Fredrik Jacobson när han sänker en 360-putt för birdie. Tur eller skicklighet? Döm själva…

Norlander en dropp från täten


68 x 2 ger Norlander slagläge


"Fidde" ensam kvar


Text: Daniel Eriksson • 2015-11-14
BloggFreddie JacobsonHenrik NorlanderTävlingarTournytt
Scroll to Top