5de484ee55811

Blogg

Når Stenson den magiska drömgränsen?

EUROPEAN TOUR. Att Henrik Stenson är förbaskat stabil tee till green kan inte ha undgått någon som följt golfen de senaste åren. Under de första två rundorna av BMW Masters har världssjuan träffat 34 av 36 greener på rätt antal slag, vilket är en närmast overkligt bra siffra.  Men det vore fel att säga att

Text: Daniel Eriksson • 2015-11-13 Uppdaterad 2015-11-13
Når Stenson den magiska drömgränsen?

EUROPEAN TOUR. Att Henrik Stenson är förbaskat stabil tee till green kan inte ha undgått någon som följt golfen de senaste åren. Under de första två rundorna av BMW Masters har världssjuan träffat 34 av 36 greener på rätt antal slag, vilket är en närmast overkligt bra siffra. 

Men det vore fel att säga att det är någon tillfällig formtopp. Ser man till hur GIR-procenten ligger till sett över hela säsongen är den på otroliga 79,29 – vilket innebär att 39-åringen har birideputt på fyra av fem hål i genomsnitt. På en hel säsong. Fantastiskt. 

Håller han i det stabila spelet från tee till green under de sista sex rundorna som återstår av säsongen kan han bli den blott fjärde spelaren genom tiderna som når över 80 procent i GIR på en hel säsong på Europatouren.

Här kan du se en skön film där Henrik själv berättar om sin väg tillbaka till den absoluta världstoppen. 

Vinn privatlektion med Stenson!


Åker Stenson på årets största kram?


Stenson vill ha hårdare tag


Stenson lånade Spieths puttning


Text: Daniel Eriksson • 2015-11-13
BloggHenrik StensonTävlingarTournytt
Scroll to Top