5de4862f92c42

Blogg

Ingen glad Björn på 18:e

Björn Åkesson var inte helt tillfreds efter dagens rond i Kina De svenska spelarna i näst sista Challengetourtävlingen för säsongen gjorde inget större väsen av sig under andra dagen av Foshan Open. Björn Åkesson var på väg mot en topplacering efter 16 hål men avslutningen höll inte riktigt den standarden som Åkesson önskade. – Jag spelade

Text: Martin Strömberg • 2015-10-23 Uppdaterad 2015-10-23
Ingen glad Björn på 18:e
Björn Åkesson var inte helt tillfreds efter dagens rond i Kina

De svenska spelarna i näst sista Challengetourtävlingen för säsongen gjorde inget större väsen av sig under andra dagen av Foshan Open. Björn Åkesson var på väg mot en topplacering efter 16 hål men avslutningen höll inte riktigt den standarden som Åkesson önskade.

– Jag spelade prickfritt i 16 hål. Sedan plugg i greenbunkern på 17:e och slog sedan andra slaget i vattnet på sista. Så det var ingen glad Björn som gick av 18:e green idag, berättar Åkesson för Svensk Golf.

Nu blev det ändå ett under par för dagen och en delad sjätteplats när dagen summerats, helt okej slagläge även om avståndet till ledande spanjoren Borja Astudillo på 13 under kan kännas astronomiskt. Men sju slag har ätits upp på nio hål i många tävlingar och Åkesson har två varv på sig att tugga på.

– Nu är det snart helg och spelet känns bra, avslutar Åkesson.

Bakom honom finns svenskarna en liten bit ner i listan. På delad 16:e ligger Jens Dantorp som liksom Åkesson spelar för en plats bland de 15 främsta på order of merit. Dantorp sköt på par för dagen och är fyra under totalt.

Ett slag längre ner finns Jens Fahrbring på tre under och på samma resultet finns Alexander Björk. Växjöspelaren behöver en riktig fullträff på slutet för att ta sig från sin 42:a plats på listan upp bland de 15.

– Jag spelade bra första rundan och lite sämre idag. Men hittar jag rätt i helgen kan det bli mycket bättre så jag går ut och har förhoppningar på två bra rundor i helgen, säger Björk.

Övriga svenskplaceringar:

d38) Sebastian Söderberg och Pontus Widegren (-1)

d45) Joel Sjöholm och Steven Jeppesen (par)

CT-svenskar jagar ET-plats


Text: Martin Strömberg • 2015-10-23
BloggAlexander BjörkBjörn ÅkessonJens DantorpJens FahrbringTournytt
Scroll to Top