Cypress Point ingick fram till och med 1991 i rotationen till PGA Tour-tävlingen AT&T Pebble Beach Pro-Am som tidigare hette Bing Crosby Tournament // Foto: Getty Images

Drömbanor

TV: Följ med på en unik flygtur över drömbanan

En ouppnåelig dröm för de flesta golfare – nu kan vi åtminstone njuta av nya bilder.

Text: Martin Strömberg • 2020-02-04

Om man kör förbi Pebble Beach och tar sig allra längst ut på udden, längs berömda vägsträckan 17-Mile Drive, så hittar man en av världens mest dramatiska, åtråvärda och vackra golfbanor.

Cypress Point öppnade 1928 och ritades av Robert Hunter och Dr Alister Mackenzie, skotten som tillsammans med Bobby Jones också skapade Augusta National fyra år senare.

Tidigare fanns Cypress Point med på PGA-tourens schema som en av banorna man spelade under AT&T Pebble Beach Pro-Am, tidigare Bing Crosby Tournament, men försvann ur tävlingens rotation efter 1991.

Nuförtiden är enda möjligheten, för såväl proffs som amatörer, att få spela privata Cypress Point att bli inbjuden av en medlem.

Mackenzie sa så här om Cypress Point:

– Jag förväntar mig inte att någon annan någonsin kommer att beredas möjlighet att bygga en liknande bana då jag inte kan tänka mig att det finns samma bedårande kombination av klippig kust, sanddyner, tallar och cypresser på fler ställen.

Cypress Point slingrar sig längs med Stilla Havets kustband och har ett flertal dramatiska slag över klippor och raviner.

Golf Digest har med hjälp av drönare spelat in en film där man på ett nytt och unikt sätt kan få en glimt av banans skrämmande skönhet.

Håll tillgodo.


Text: Martin Strömberg • 2020-02-04
Banor och resorBanorCypress Point
Scroll to Top