GENREBILD. En golftränare i Florida blev avskedad och valde att därefter sätta sig utanför klubbens entré för att hungerstrejka. Foto: Getty Images

"Tills jag tynar bort"

Tränare avskedad – hungerstrejkar utanför klubben

Efter att Brad Stecklein i måndags blev avskedad från sitt arbete valde han att omedelbart sätta sig utanför klubben och hungerstrejka.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-07

Brad Stecklein har de senaste 15 åren arbetat som tränare på Legends Golf & Country Club. Nu sitter han istället utanför klubbens entré utan mat och sömn för att protestera över att han blivit avskedad på ett, enligt Stecklien, icke-korrekt sätt. Det var i måndags som han blev avskedad och han har suttit utanför klubben sedan dess.
– De gav mig ingen anledning till avskedandet. Jag hungerstrejkar för att visa vad jag tycker om detta, säger Stecklein till Golfweek.

Klubbchefen, Ranae Frazier, säger å sin sida att hon inte har någon aning om varför Stecklein protesterar utanför området. Hon ville inte uttala sig men sa till Golfweek att “ingen blir avskedad utan anledning”.

Stecklein menar dock att han alltid varit lojal mot sin arbetsgivare. Enligt tränaren ska klubbens shop ha fått nytt ledarskap i december och sedan dess har han haft det tufft men aldrig fått ett samtal om avsked, en skriftlig notering eller liknande.

Flera medlemmar ska ha stannat till hos tränaren för att se hur han har det. Några har bett honom lämna trottoarkanten utanför klubbhuset för att protestera på annat sätt. Men Brad Stecklein ter sig vara en principfast man. Han ska nämligen sitta utanför klubben utan varken sömn eller mat fram tills de hör av sig och ger honom något för alla de år han arbetat för klubben.
– Jag sitter här tills jag tynar bort.
– De gav mig inget avgångsvederlag. Det finns många lager till detta. Allt jag gjorde var att svara på en notering efter att ha blivit verbalt trakasserad i sex månaders tid. Sen fick jag höra “get out of here” och de sparkade mig utan process.

Stecklein säger också till Golfweek att han erbjudits arbete på andra klubbar men tackat nej på grund av en lojalitet till sin arbetsgivare.
– Jag hoppas det här får lite uppmärksamhet, att jag kan få lite juridisk assistans. Det känns som att en familjemedlem dött för mig. Det är inte så här anställda ska behandlas.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-07
ArtiklarNyheter
Scroll to Top