5de3fee1ce6be

Artiklar

Tre nya järnklubbor från Mizuno

Mizuno meddelar att tre nya järnklubbor kommer att finnas i butik. Precis som föregångaren JPX900 finns det en Tour-modell, en Forged-modell samt en Hot Metal-modell.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-29 Uppdaterad 2019-12-12

Mizuno är tillbaka med tre nya järnklubbor. Efter succén med JPX900, som bland annat Brooks Koepka spelar med, kommer nästa generation från de japanska klubbtillverkarna.

Känslan lär vara lika skön som vanligt när det kommer till Mizuno, men de nya klubborna har en hel del ny spännande teknologi.

Här är de tre nya modellerna i korthet:

Tre nya järnklubbor från Mizuno

Mizuno JPX919 Tour

Modellen är skapad för proffs och spelare med lågt handicap och bra bollträff. Jämfört med JPX900 Tour har den här modellen en tunnare topplinje och en förbättrad finish som reducerar solblänk och ger en härlig matt känsla.

En “stability frame” ger extra stabilitet i tån och vid topplinjen samtidigt som den optimerar vikten för bättre resultat vid sämre bollträffar. Klubbhuvudets center of gravity är dock placerad mitt på bladet för att förbättra slagen vid perfekta träffar.

Klubban säljs från järntre till pitching wedge och bara för högerspelare. För den som köper de här klubborna finns det flera skaft att välja mellan utan extra kostnad.

Tre nya järnklubbor från Mizuno

Mizuno JPX919 Forged

De här klubborna är skapade för en större bredd av spelare. Vi kan få se proffs använda sig av de här klubborna på de längre järnen men även bättre amatörer kan använda sig av modellen, enligt Mizuno.

Klubban är tillverkad på samma sätt som JPX919 Tour men använder sig av en annan typ av stål, vilket gör att man kan göra träffytan tunnare – och därmed ge högre bollhastighet.

Den nya träffytan och en gömd “micro-slot” i sulan gör också att träffar utanför centrum av klubbhuvudet kommer ge önskat resultat. I den här klubban är vikten närmare sulan vilket gör att mellan- och längre järn får en högre bollflykt. 

Klubban finns tillgänglig från järnfyra till gap wedge och för både höger- och vänsterspelare. Precis som till JPX 919 Tour finns det flera skaft och grepp att välja bland.

Tre nya järnklubbor från Mizuno

Mizuno JPX 919 Hot Metal

Samma vackra utseende och mjuka känsla. Men den här Mizuno-modellen är mer förlåtande och ger mer distans. 919 Hot Metal har ett något större klubbhuvud än de övriga JPX919-järnen.

En stor skillnad mellan Hot Metal-järnen och de andra modellerna är att de använder sig av ett helt annat stål. Det starkare materialet i de här järnen gör att träffytan kan variera i tjockhet för högre bollhastighet och distans jämfört med den tidigare Hot Metal-modellen från Mizunos JPX900-serie.

I de här järnen har man också skapat kanter i klubbhuvudet för att optimera ljudet och vibrationen vid själva träffen.

Klubban finns från järnfyra till lob wedge och både för höger- och vänsterspelare. Precis som i de andra modellerna kan du välja mellan många grepp och skaft.



Text: Jesper Johansson • 2018-08-29
ArtiklarJärnMizunoUtrustning
Scroll to Top